Suolainen kahvikakku

9.4.2015

(gluteeniton, hedelmätön ja sokeriton)
Leivontafoorumin haastetta miettiessäni lähdin tutkimaan kotimaisia blogeja ja löysin tämän suolaisen kakun. Sitä kutsutaan nimellä Spinach Cornbread, mutta minusta se muistuttaa enemmän kahvikakkua kuin leipää. Se on pehmeä, sopivasti kostea ja hyvin miedon makuinen. Sopii hyvin sellaisenaan kahvin kanssa, mutta esimerkiksi piimän tai maustamattoman jogurtin kanssa tästä saat mahtavan väli- tai iltapalan ja miksei työpaikkaeväät.

Tästä ohjeesta tulee reilun kokoinen 26 cm:n rengasvuo'an kokoinen paksu "leipä".

4 kananmunaa
4 dl jogurttia
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
10 rkl maissijauhoa
500 g cottage- tai ricottajuustoa
400 g pinaattia suikaloittua  (jos käytät pakastettu pinaatti, sulata sen ensin ja valuta hyvin)

Sekoita lusikalla kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää maissijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää pinaatti ja suola. Lisää juusto viimeisenä ja sekoita haarukalla ihan vähän.
Kaada paperilla vuorattuun rengasvuokaan ja paista uunissa 250 asteessa 15 minuuttia ja sitten alenna lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia.



Olen ennenkin tehnyt samantyyppisiä suolaisia, ja maissijauhojahan meillä käytetään paljon. Eräs suomalainen ystäväni sai tämän ohjeen hieman etukäteen ja innostui heti tekemään. Hän ei kuitenkaan tiennyt, että rengasvuoka minun suomenkielelläni tarkoittaa irtopohjavuokaa (johtuu siitä, että kun irrotat kakun ja pohjan, käteen jää iso rengas). Hän sen teki oikeassa rengasvuoassa ja lopputulos oli näin mahtava:


Minua jäi harmittamaan, etten keksinyt sitä itse tai nähnyt kuvaa aikaisemmin, koska silloin olisin haasteeseen tehnyt minäkin rengasvuoassa ja ehkä sijoitus kisassa olisi ollut vielä parempi.
Irtopohjavuoassa paistettu kakku tuli toiseksi, mistä olen erittäin tyytyväinen, jopa ylpeä. Tässä myös saamani pisteet ja palautteet:

palkintosija II

Suolainen kahvikakku / gluteeniton JA hedelmätön, sekä sokeriton. 
leipurina SOKERIVALTAKUNTA / PISTEET: 5 + 5 + 4 + 2 + 2 + 3 + 2 = 23

- Virkistävä, suolainen leivonnainen makeuden keskellä, nam! Kauniin näköinen. Maku veisi ihan varmasti kieleni mennessään  Ricottajuusto ja pinaatti houkuttelevat.
- Mehevä suolainen vaihtoehto kahvipöytään.
- jännä resepti, tällaiseen en ole itse aiemmin törmännyt! Hyvä lounasidea! Kuulostaa herkulliselta. 
- mahtava idea!
- Mukavan erilainen resepti. Hieno leikkauspinta!
- Maissijauhoja en olekaan kokeillut ennen, varmaan hyviä kun tortillachipsitkin ovat  Mukavaa kun oli suolainen piirakkakin mukana haasteessa. Pinaatti ja ricotta kuulostaa kivalta yhdistelmältä.

EDIT 19.4.2015


Kiitos Sunnuntaille tästä mahtavasta palkinnosta (tästä on jo syntynyt paljon uusia leivontaideoita) ja kiitos myös leivontafoorumin haasteen järjestäjille ja kaikille äänestäjille.


8 kommenttia

  1. Voikun näyttää hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kokeile vaikka tehdä, se myös maistuu; )

      Poista
  2. Onnittelut hienosta 2. sijasta :). Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta. Pitää itsekin testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia. Kannattaa testata! Uskon että tykkäsit :-)

      Poista
  3. Sopivasti suolaista ja makeaa, traditioita, rohkeita sovelluksia ja uutuuksia sekä makoisia yhdistelmiä. Sanja sinun keittiösi on ihan oikea fuusiokeittiö, jonka taidonnäytteista saamme nauttia, lämmin kiitos! Onneksi olkoon myös hyvästä sijoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-)
      Yritän tuoda teille lukijoille ainakin palanen ihana makumaailmasta minun kotimaastani Bosniasta.

      Poista
  4. Jännä! Yllätämpä ukkokullan kun kotiutuu :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää näin!
      Toivottavasti Oreo on silloin perillä :)
      Lähti 13.4. ♡

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.