22.5.2014

Suomen taidokkain herkkubloggaaja: SOKERIVALTAKUNTA


Tuli se kauan odotettu päivä jolloin julkaistaisiin Dansukerin Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan tittelin saaja. Se oli Sokerivaltakunta-blogi. Kiitos Dansukkerille tästä kunniatittelistä. Tässä minun osallistumisherkut:








Ilahduin tästä kisan ratkaisusta, enkä osannut tätä odottaa, mutta onni on ikävä kyllä varjostettu vesitulvissa ja luonnon katastrofissa, joka on menossa kotimaassani. Minun kaikki ajatukseni ovat Bosniassa tällä hetkellä.  Ihmiset jäävät ilman kotia, kokonaiset kylät ja kaupungit ovat veden alla. Paikoittain näkee vain talon kattoja. Se mikä ei ole veden alla on vuorilla ja sieltäkin sortuu maata ja kymmeniä taloja maavöryön mukana. Ja vaikka vesisateet ovat loppuneet, vesi ei laske pois. Näyttää toivottomalta. 

Kaikki kuvat ovat lainattu netistä ja tuttavilta!













Kahden juhlan kakku (gluteeniton)



En ollut ihan juhla- ja leipomistuulella nyt kun kaikki ajatukseni ovat Bosniassa. Ei todellakaan tuntunut, että jaksaisin leipoa kakkua, mutta kun kuopuksella on perinteiset kansalaisopiston kevätsoittajaiset, jossa hän ylpeästi soittaa koko version Für Elisesta ja nuoremmalla on valmistujaisjuhlat (tyttöni valmistuu eskarista, todella iso juttu) ja molemmat juhlat alkavat klo 18, enkä mitenkään jakaa itseäni kahtia ja olla molemmissa yhtä aikaa, ajattelin, että vähintään mitä vosin tehhä tytöille olisi leipoa kakku ja tässä se on:

POHJA (18 cm) :
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g hienoksi jauhettua saksanpähkinää

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi,  lisää pähkinät varovasti nostellen.  Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Parasta olisi paistaa tämä pohja pienissä erissä (2 tai 3), koska tämä pähkinäpohja saattaa joskus olla haastava leikattavaksi. Ajan ja inspiraation puutteessa yritin päästä helpolla ja paistoin yhden paksun pohjan. Sanotaan miedosti, että olen tulokseen tyytymätö , vaikka makuun se ei vaikuta yhtään. Ulkonäöstä huolimatta maku on parempi kuin hyvä.

TÄYTE:
2 dl kermaa
2 dl creme fraiche
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl sokeria
5 soseutettua kiiviä
7 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri,  lisää creme fraiche ja tuorejuusto, lisää soseutettu kiivi. Kuumenna tilkka maitoa tai vettä, sulata liivatelehdet ja lisää täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaen. Kokoa kakku. Koristele kermalla (3-4 dl kermaa).







16.5.2014

Un quiche lorraine minun tapaan



Osallistuin huhtikuussa leivontafoorumin haasteeseen,  jossa tehtäväksi saimme voitaikinan ohjeen, johon piti keksiä jotain täytteeksi. 
Oma luomukseni sijoittui kakkoseksi, josta olen erittäin ylpeä ja olen yhtä ylpeä myös saamastani palkinnosta, jonka sain Dansukkerilta: jo jonkun aikaa kovasti toivottu kirja

BAKING INSTINCT, Elina Jyväs




Mahtava palkinto, suuret kiitokset Dansukkerille. En itsekkään osaisi valita parempaa. Olen niin onnellinen tästä kirjasta <3.


Ja tässä meille annettu voitaikinan ohje:

Valmista voitaikina seuraavan ohjeen mukaan, ohje lainattu Valiolta:
voi 250g
vehnäjauho 250g (= n. 4dl)
leivinjauhe 1tl
vesi 100g
Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi (niin kylmää kuin hanasta tulee). Jos haluat erityisen lehtevän taikinan, kauli taikina tällöin 3x3. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Taikina soveltuu erityisen hyvin erilaisten pasteijoiden ja piirakoiden valmistukseen. Paisto leipomusten koosta riippuen 200 (isommat piirakat) - 225 (pienemmät pasteijat, leivokset) asteessa sopivasti. :)
Kaulaus:
3 x 3 tarkoittaa sitä, että taikina kaulataan kolme kertaa ja jokaisen aukikaulauksen välillä taitellaan kolmeen osaan. Kaulausvahvuus n. 10mm. Eli:
Kaulaa taikina pitkänomaiseksi levyksi joka on n. 1cm paksu. Taittele taikina kolmeen osaan ja kaulaa uudestaan pitkäksi levyksi. Pyri kääntämään taiteltu taikina aina 90 astetta jolloin "kantit" jäävät seuraavalla taitoksella taikinan sisään.

Ensin minun on pakko mainita: tämä oli paras voitaikina jota olen ikinä syönyt. Tein sen ihan ohjeen mukaan ja lopuksi kaulin sen ohueksi isolle piirakkavuoalle.
Päätin tehdä un quiche lorraine, omalla twistillä, broilerisuikaleiden kanssa (au poulet). Onnistui täydellisesti.

Täyte :
200 g tuoretta pinaattia
100 g feta-juustokuutioita
250 g broilerisuikaleita
kourallinen kuivattuja mustatorvisieniä
3 kananmunaa
200 g creme fraiche
3 dl juustoraastetta
1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Kauli taikina ja laita se vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja laita jääkaappiin odottamaan, sen aikaa kun teet täytteen.
Keitä pinaatti suolavedessä puoli minuuttia ja laita siivilään valumaan.
Keitä broilerisuikaleet 2 minuuttia ja valuta vesi pois.
Vatkaa munat kevyesti ja ennen kuin lisäät muut ainekset, voitele taikina, sekä reunat, että pohja. Kananmuna tekee näin kalvoeristeen, joka estää täytteen nesteen imeytymistä taikinaan ja taikina pysyy repeana.
Laita pohjalle pinaatti, justo ja broilerisuikaleet vuorotellen. Murskaa kädessä sienet ja ripottele päälle.  Ne antavat niin hyvää makua, ettei muita mausteita juurikaan tarvitse. Minä lisäsin kuitenkin mustapippuria myllystä, koska rakastan mustapippuria ja lisään sitä kaikkeen.
Sekoita creme fraiche kananmunien kanssa ja lisää joukkoon juustoraaste.  Levitä seos tasaisesti piirakan päälle ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia.





Palautet ja pisteet:

4. Un quiche lorraine minun tapaan - Sokerivaltakunta / 3+3+5+5+5 = 21p
Näillä täytteillä piirakka ei voi olla kuin kielen mennessään vievä... tämä olisi täydellinen iltapala juuri nyt, slurps.
Maku varmaan onnistunut täydellisesti, taikinan lehtevyys kadonnut uuniin ;)
Herkullisen näköinen ja kuuloinen piirakka. Broilerin keittäminen ja maustamattomuus ehkä vähän mietityttää. Toisaalta jos piirakassa on muuten tarpeeksi makua, broilereiden maustamattomuutta (mauttomuutta?) ei välttämättä huomaa.
Täyte vaikuttaa todella hyvältä ja piirakka kokonaisuudessaankin näyttää tosi herkulta! :)
Tämän piirakan ainekset ovat täysin minun mieleeni! Olen varma, että tykkäisin tästä ihan hirmuisesti! Tuore pinaatti näyttää ja maistuu kivalta. Voitaikina sopii tähän piirakkaan erinomaisesti.
Herkullisen oloinen piirakka.
ohje varmasti hyvä ja ihana 'kuulla' onnistumisen ilo

13.5.2014

Nokkosfilopiirakka



Nyt kun olemme jo oppineet kaulia filotaikinan ihan itse ja totesimme, että nokkoset ovat todella herkullisia, olisi aika tehdä huippumaukas, huipputerveellinen ja huippuluokkaan kuuluva nokkospiirakka.
Jos kuitenkin ei huvita kaulia filot itse(niin kuin minua ei tällä kertaa huvittanut), voit ostaa valmiina ja tehdä se niin kuin olemme tehnyt tässä tai tässä.
Lopputulos on joka tapauksessa mahtava!
Täyte:
2-3 l nuoria nokkosen lehtiä
1 tl suolaa
500 g cottage-juustoa (voit käyttää halutessasi raejuustoa)
3 kananmunaa
Päälle:
200 g creme fraichea
Pese nokkosen lehdet hyvin, valuta ja leikkaa suikaleiksi.  Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
Minä tein tällä kertaa sillä tavalla, että laitoin syvälle pellille kokonaiset filo levyt ja ripottelin täytettä jokaiseen (samalla tavalla kuin juustopiirakassa ja lihapiirakassa).
Paista uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia. Levitä creme fraiche kuuman piirakan päälle.




11.5.2014

Pikkuisen erilainen äitienpäivä (sisältä tanssinäytöstää)



Äitienpäivä tuli oikein kiireisen viikon päätteeksi. Minulla oli pitkä työviikko, maanantaista lähtien kaksi aamu-, kaksi ilta- ja kaksi yövuoroa. Sunnuntaina aamukuudelta vihdoinkin pääsin vapaalle.
Pitkän työviikon lisäksi  tällä viikolla oli myös tyttöjen kevättanssinäytös konsertti- ja kongressitalossa Mikaelissa. Esitys oli La Carmencitan kahdeksas perinteinen kevätnäytös. Molemmat tyttöni osallistuivat näytökseen, johon kuului rankan viikon aikana kuskaaminen kenraaliharjoituksiin ja päätteeksi lauantai-iltanäytökseen.
Lauantai-tanssinäytös oli kuitenkin sen kaiken vaivan arvoinen ja oli muuten paras äitienpäivälahja ikinä.


"Tanssikoulun oppilaiden näytös "Tanssiva kalenteri" Esityksessä tanssitaan vuosikalenterin läpi tietoisesti ajan kulun lineaarisuudesta ja sen tuomista perinteistä, suunnitelmista ja toivoista."

ON THE BACKSTAGE:



AFTER THE SHOW:




SISTERS:


WITH SAMIR & CECILE:



HALLOWEEN (DANCE FOREVER-ryhmä):



Äitienpäivänä en halunnut mitään muuta kuin nukkua, mutta tiesin etteivät lapset malta odottaa tulla sänkyyn äidin viereen halaamaan ja onnittelemaan. Puolen päivän aikana kaikki tulivatkin sänkyyn halaamaan, myös mieheni joka tuumasi, etten ole hänen äitinsä. Kahvin jälkeen söimme kevyttä lounasta (paistettua kalaa, polentaa ja bechamel-kastiketta). Sen jälkeen siivosimme porukalla, mikä ei oikein kuulu äitienpäivän kuviin, mutta seki oli sitä ihanaa yhdessäoloa, jota olen kaivannut koko viikon ajan. Ja kun lapsillakin oli myös rankka viikko, äiti halusi heidät palkita ja leipoi heille mutakakkua Annan ohjeella:

Mutakakku (24-25 cm irtopohjavuoka tai paistovuoka)

2 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta (Van Houten)
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
155g margariinia
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetken.
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi.
Lisää sekaan kaakao, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita vatkaimella hyvin sekaisin.
Lisää lopussa sula margariini joukoon ja sekoita vielä hyvin vatkaimella sekaisin.
Kaada mutakakkuseos vuokaan.
Paista mutakakkua 175 asteisessa uunissa 13-20 minuuttia niin, että kakku jää tahmeaksi sisältä. Uuneissa on paljon eroja joten tarkkaile kakkua 10 minuutin jälkeen. Meidän kiertoilmauunissa kakku valmistui 15 minuutissa.
Kermavaahdon puutteessa söimme sitä tuoreiden mansikoiden ja sokeroidun mascarponen kanssa. Maistui kyllä.



7.5.2014

Angry Stella mansikkakakku

Nuoremman prinsessan juhlissa oikein suklaisen kakun lisäksi tarjolla oli myös mansikkakakku.


Pohja:                                                                  

(18 cm irtopohjavuoka)                                
3 kananmunaa
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja

Täyte:

½ l kermaa
250 g mascarpone juustoa
½ pussi vaniljakastikejauhetta
1 l mansikoita

mansikkahilloa
                                                                               
mansikkamehua kostutukseen

1 l kermaa koristeluun
elintarvikeväriä (halutessa)


Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovasti nostellen. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi.
Vatkaa kerma, lisää mascarpone juusto ja vaniljakastikejauhe. Sekoita varovasti joukkoon pakastemansikat.
Täytä kakku niin, että ensin kostutat pohjan mansikkamehulla ja levittää päälle reilusti mansikkahilloa. Levitä puolet täytteestä ja peitä toisella levyllä. Täytä toinen kerros samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Peitä kolmannella levyllä ja kuorruta koko kakku mansikkahillolla.
Koristele kermalla.
Kakun kuva on tehty värjätystä sokerimassasta.






5.5.2014

Mutakakku ganache-kuorrutteella (gluteeniton)

Äidin nuoremman prinsessan toive oli suklaakakku ja paljon suklaata päällä. Toinen kakuista prinsessan juhlissa oli sitten juuri sellainen millaista hän toivoi! Tässä ohje:


Mutakakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata (vähintään 50%)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 dl perunajauhoja

Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkkelys ja perunajauhot. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi.

Ganache-kuorrute:
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata (vähintään 50%)

Sulata kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä. Levitä (tai pursota kauniisti) kakun päälle.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...