25.1.2017

Runebergin huijaus: juustokakkupiilo

Runebergin juustokakut

Halusin tehdä jotain erilaista kun tavalliset Runebergin tortut ja idea  syntyi ihan vahingossa. Käytin tähän herkkuun piparkakun murusia, ihan kuin oikea rouva Runeberg, mutta tämä rouva, siis rouva Sokerivaltakunta, ei voi missata mahdollisuutta tehdä juustokakkuja. Ne ovat tämän rouvan intohimo!!!

Eli, tein juustokakkupohjan Runebergin tortun muotoiseksi ja täytin sen juustotäytteellä.  Helppoa kuin mikä!

Mutta miten niille  käy, kun ne käännetään  nurinpäin, lue tästä!

Runebergin juustokakut

Pohja:
300 g piparkakkuja (jauhettuna)
100 g manteleita (jauhettuna)
150 g voita (sulatettuna)
2-3 rkl rommia
Yhdistä kaikki ainekset keksitaikinaksi ja laita muotteihin. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Poista muoteista ja täytä juustotäytteellä.

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
80 g muscovadosokeria
6 liivatelehteä
0,5 dl rommia

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma, juusto ja muscovadosokeri vaahdoksi. Kuumenna rommi kiehuvaksi. Sulata liivatteet rommissa, ja kaada ohuena nauhana juustoseokseen, koko ajan vatkaten.  Täytä keksimuotit, anna hyytyä jääkaapissa, käännä nurinpäin ja koristele vadelmahillolla ja  sokerikuorrutteella. Nyt voit huijata ketä vaan!

Runebergin juustokakut

Runebergin torttu

Runebergin torttu


16.1.2017

Panna Cotta granaattiomenaleivos




Rakastan pannacottaa. Harmittaa vaan, että sen annokset ovat aina niin pieniä ja minä aina tahtoisin lisää. Tiedän kyllä, että kovin isoja annoksia tätä taivaallista jälkiruokaa ei kannatakaan syödä, mutta joskus on pakko toteuttaa himoaan. Siksi haluaisin tehdä oikein ison pannacotta kakun ja syödä sitä niin paljon, että maha tulee kipeäksi.

Pannacottan seuraksi monesti syön granaattiomenaa, joten oli ihan luonnollista tehdä yksi kirpeä kerros juuri granaattiomenasta. Mmmmm. Tuli ihan täydellistä.

Suunnitelmissani haaveilin pyöreästä kakusta, mutta lopuksi kuitenkin päädyin tekemään leivoksia, kun pitkään aika ei ole tullut tehtyä kunnon leivoksia, vaan aina kakkuja tai jotain pientä ja nopeaa. Tämäkään ei ollut yhtään vaivalloinen, eikä hidas. Päinvastoin. Tosi nopeasti sain sen tehtyä, kun täyteaineksia ei tarvinnut lämmittää ollenkaan. Koko satsi (24 kpl) oli valmis noin tunnissa. Totta on, että pohjan paistoin edellisenä iltana, mutta siitä huolimatta, tämä superhyvä herkku on myös supernopea ja superhelppo tehdä. Kokeile sinäkin!




Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää  jauhot sihdaten seokseen. Sekoita varovasti lastalla ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
Leivoksen kokoamista varteen tarvitset syvän vuoan, mikä on suunnilleen puolet pienempi kuin uunipeltisi. Pohja leikataan puoleksi pituus suunnassa ja laitetaan yksi puolisko vuoan pohjalle.

Granaattiomena täyte:

2 granaattiomenaa
2 rkl sokeria
1 dl vettä
5 liivatelehteä

Ensimmäiseksi on tehtävä granaattiomena täyte, koska sen hyytyminen on hieman hitaampaa kuin pannacottan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Käytä isoa kulhoa.
Halkaise granaattiomenat ja poista siemenet kolmesta puoliskosta. Helpommin se onnistuu niin, että pidät puoliskon kädessä ja lyöt sitä puukauhalla. Muista laittaa alle  kulho minne siemenet tippuvat, muuten saat kamalan sotkun keittiöön! Jos joukkoon tippuu valkoisia osia, poista ne, sillä ne ovat todella kitkeriä. Yhdestä puoliskosta purista mehu. Lisää sokeri ja vesi. Sekoita lusikalla niin, että sokeri sulaa.
Kaada vesi pois liivatteesta. Pieni tilkka saa jäädä. Sulata liivatteet mikrossa (30 sekuntia) ja lisää seokseen pieni määrä granaattiomenaseosta. Lisä loput seoksesta pienissä erissä koko ajan  lusikalla sekoittaen. Laita jääkaappiin hyytymään.

HUOM! Ole varovainen. Jos lisäät liikaa kylmää seosta liivatteeseen kerralla, se hyytyy saman tien, eikä sula ja sekoitu joukkoon! Älä missään nimessä kaada sulatettuja liivatteita kylmään massaan, vaan aina toisin päin: lisää kylmä massa liivatteeseen pienissä erissä niin, että liivate ehtii sulamaan!!!

Pannacotta täyte:

1,5 l kermaa
15 liivatelehteä
9 rkl sokeria
3 rkl vaniljatahnaa

Tätä täytettä tulee kolmeen kerrokseen ja se kannattaa tehdä kolmessa erässä, sillä tämä kerros hyytyy hetkessä.
Laita 5 liivatelehteä isoon kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Anna seisoa pari minuuttia. Kaada vesi pois (pieni tilkka saa jäädä) ja sulata liivatteet mikrossa (30 sekuntia). Lisää 0,5 dl kermaa ja sekoita hyvin. Lisää 3 rkl sokeria ja 1 rkl vaniljatahnaa ja sekoita. Lisää 0,5 dl kermaa ja sekoita. Lisää 4 dl kermaa, sekoita nopeasti ja kaada pohjaan päälle nopeasti, sillä seos hyytyy melko saman tien. Laita hetkeksi jääkaappiin, että hyytyy oikein kovaksi.
Kaada päälle granaattiomena-täyte ja anna seisoa jääkaapissa niin kauan, että tämäkin seos hyytyy kunnolla.
Sitten tee toinen erä pannacotta täytettä, samalla tavalla kuten edellä. Kun se on valmis, kaada se granaattiomenatäytteen päälle ja laita toisen pohjan puolisko.
Tee kolmaskin erä pannacotta täytettä ja kaada päälle.

Koristeeksi:

granaattiomenan siemeniä
valkosuklaata

Leikkaa leivokset 5,5x5,5 cm ruuduiksi ja koristele valkosuklaalla ja granaattiomenan siemenillä.






Panna Cotta Pomegranate Cake


4.1.2017

Maailman nopein Snickers-kakku



Uudenvuoden aattona iski himo: Snickers-kakku.

Kello oli jo pitkästi yli neljän ja minä mietin, miten saisin Snickers-kakun valmiiksi ennen kuin vuosi vaihtuu.

Amra ehdotti Brownies-tyylistä suklaapohjaa ja tiesin heti mikä voisi toimia. Kaapista löysin testattavaksi saatua Marks&Spencerin ihanaa maapähkinävoita. Sitä oli vain testattu, joten purkki oli melkein täynnä sopivasti suolaista maapähkinävoita. Voi oli täynnä maapähkinärouhetta, joten kokonaisia maapähkinöitä ei tarvinnut ollenkaan. Säästyi aikaa pähkinöiden hakkaamisesta!
Kaapista löytyi myös purkki valmiiksi keitettyä, kondensoitua maitoa: täydellinen kinuski.
Suklaata ja kermaa meillä on aina, joten ei hätää.

Nopeasti sain kaiken valmiiksi (muun ruoan valmistumisen ohella). Kakku oli täytetty jo ennen kuutta ja ehtinyt hyvin kovettua jääkaapissa. Kuorrutteen tein noin kymmeneltä ja ehdin hyvin jopa vähän koristella kakkua juhlavammaksi.

Kiireestä huolimatta, tämä oli ehkä paras uudenvuoden kakku ikinä!



Brownies pohja:
(28 cm kakkuvuoka)

5 kananmunaa
4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
5 rkl tummaa kaakaota
300 g voita
2 dl vettä

Täyte:

1 prk maapähkinävoita (chrunchy, esim. Marks & Spencer)
1 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitetty)

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka paperilla.
Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa sulatettua voita ja vettä hetki. Sekoita muna-sokeri seokseen. Lisää jauhot ja vatkaa pienellä nopeudella vain sen verran, että taikina sekoittuu.
Kaada vuokaan ja paista noin tunti. Kokeile tikulla.

Kun pohja on hieman jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.

Levitä pohjan päälle puolet maapähkinävoista.
Levitä sen päälle puolet kinuskista. Laita toinen pohja ja toista.
Päällimäiselle pohjalle ei laiteta mitään.

Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi.

Keitä kerma ja kaada sen paloitellun suklaan päälle. Sekoita sileäksi. Anna seisoa huoneen lämmössä noin 15 minuuttia.

Levitä suklaa kakun ympäri ja tasoita ronskisti. Laita loput suklaasta kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin hetkeksi. Jos haluat, laita päälle strösseleitä.

Nauti hyvässä seurassa!




Maailman nopein Snickers-kakku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...