Panna Cotta granaattiomenaleivos

16.1.2017



Rakastan pannacottaa. Harmittaa vaan, että sen annokset ovat aina niin pieniä ja minä aina tahtoisin lisää. Tiedän kyllä, että kovin isoja annoksia tätä taivaallista jälkiruokaa ei kannatakaan syödä, mutta joskus on pakko toteuttaa himoaan. Siksi haluaisin tehdä oikein ison pannacotta kakun ja syödä sitä niin paljon, että maha tulee kipeäksi.

Pannacottan seuraksi monesti syön granaattiomenaa, joten oli ihan luonnollista tehdä yksi kirpeä kerros juuri granaattiomenasta. Mmmmm. Tuli ihan täydellistä.

Suunnitelmissani haaveilin pyöreästä kakusta, mutta lopuksi kuitenkin päädyin tekemään leivoksia, kun pitkään aika ei ole tullut tehtyä kunnon leivoksia, vaan aina kakkuja tai jotain pientä ja nopeaa. Tämäkään ei ollut yhtään vaivalloinen, eikä hidas. Päinvastoin. Tosi nopeasti sain sen tehtyä, kun täyteaineksia ei tarvinnut lämmittää ollenkaan. Koko satsi (24 kpl) oli valmis noin tunnissa. Totta on, että pohjan paistoin edellisenä iltana, mutta siitä huolimatta, tämä superhyvä herkku on myös supernopea ja superhelppo tehdä. Kokeile sinäkin!




Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää  jauhot sihdaten seokseen. Sekoita varovasti lastalla ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
Leivoksen kokoamista varteen tarvitset syvän vuoan, mikä on suunnilleen puolet pienempi kuin uunipeltisi. Pohja leikataan puoleksi pituus suunnassa ja laitetaan yksi puolisko vuoan pohjalle.

Granaattiomena täyte:

2 granaattiomenaa
2 rkl sokeria
1 dl vettä
5 liivatelehteä

Ensimmäiseksi on tehtävä granaattiomena täyte, koska sen hyytyminen on hieman hitaampaa kuin pannacottan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Käytä isoa kulhoa.
Halkaise granaattiomenat ja poista siemenet kolmesta puoliskosta. Helpommin se onnistuu niin, että pidät puoliskon kädessä ja lyöt sitä puukauhalla. Muista laittaa alle  kulho minne siemenet tippuvat, muuten saat kamalan sotkun keittiöön! Jos joukkoon tippuu valkoisia osia, poista ne, sillä ne ovat todella kitkeriä. Yhdestä puoliskosta purista mehu. Lisää sokeri ja vesi. Sekoita lusikalla niin, että sokeri sulaa.
Kaada vesi pois liivatteesta. Pieni tilkka saa jäädä. Sulata liivatteet mikrossa (30 sekuntia) ja lisää seokseen pieni määrä granaattiomenaseosta. Lisä loput seoksesta pienissä erissä koko ajan  lusikalla sekoittaen. Laita jääkaappiin hyytymään.

HUOM! Ole varovainen. Jos lisäät liikaa kylmää seosta liivatteeseen kerralla, se hyytyy saman tien, eikä sula ja sekoitu joukkoon! Älä missään nimessä kaada sulatettuja liivatteita kylmään massaan, vaan aina toisin päin: lisää kylmä massa liivatteeseen pienissä erissä niin, että liivate ehtii sulamaan!!!

Pannacotta täyte:

1,5 l kermaa
15 liivatelehteä
9 rkl sokeria
3 rkl vaniljatahnaa

Tätä täytettä tulee kolmeen kerrokseen ja se kannattaa tehdä kolmessa erässä, sillä tämä kerros hyytyy hetkessä.
Laita 5 liivatelehteä isoon kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Anna seisoa pari minuuttia. Kaada vesi pois (pieni tilkka saa jäädä) ja sulata liivatteet mikrossa (30 sekuntia). Lisää 0,5 dl kermaa ja sekoita hyvin. Lisää 3 rkl sokeria ja 1 rkl vaniljatahnaa ja sekoita. Lisää 0,5 dl kermaa ja sekoita. Lisää 4 dl kermaa, sekoita nopeasti ja kaada pohjaan päälle nopeasti, sillä seos hyytyy melko saman tien. Laita hetkeksi jääkaappiin, että hyytyy oikein kovaksi.
Kaada päälle granaattiomena-täyte ja anna seisoa jääkaapissa niin kauan, että tämäkin seos hyytyy kunnolla.
Sitten tee toinen erä pannacotta täytettä, samalla tavalla kuten edellä. Kun se on valmis, kaada se granaattiomenatäytteen päälle ja laita toisen pohjan puolisko.
Tee kolmaskin erä pannacotta täytettä ja kaada päälle.

Koristeeksi:

granaattiomenan siemeniä
valkosuklaata

Leikkaa leivokset 5,5x5,5 cm ruuduiksi ja koristele valkosuklaalla ja granaattiomenan siemenillä.






Panna Cotta Pomegranate Cake


6 kommenttia

  1. Onpa kaunis ja näyttävän näköinen leivos <3
    Ihanaa viikkoa Sanja <3

    VastaaPoista
  2. Oi oi mitä herkkua ja varmasti myös minä söisin vatsani kipeäksi, rakastan pannacottaa <3. Niin kuanis leivos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Minun lapset ovat tilanneet jo uusi erä :)

      Poista
  3. Olet niin taitava!
    Toivottavasti saan kerättyä sinua ilahduttavia asioita paketteihisi.
    T. 38-kierroksen slysi

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.