30.10.2016

ARVONTA3/3: Emman makea joulu, herkut, lahjat, koristeet


Emma Iivanainen on taas kerran loihtinut ihania herkkuja, tällä kertaa jouluksi.


Olen aina ollut Emman fani ja keräilen Emman leivontakirjoja, koska ne ovat niin inspiroivia ja ihania, täynnä kauniita leivonnaisia, joita on loppujen lopuksi niin helppo toteuttaa (ei toki Emman taitojen tasolla, mutta kuitenkin…)


Olen erittäin onnellinen kun sain mahdollisuuden arpoa yhden Emman kirjan myös teille, minun lukijoille.

Kerro minulle, omistatko sinä jonkun Emman kirjan, kirjoita oma sähköpostiosoitteesi ja näin olet mukana arvonnassa. 

Arvonta alkaa heti ja päättyy perjantaina 11.11.2016 klo.23:59

Jos olet kasvisruoan ystävä, niin vielä ehdit osallistua toisen kirjan arvontaan ja sinne pääset tästä.

Onnea jouluiseen arvontaan!

Muista myös seurata Sokerivaltakuntaa Facebookissa ja Instagramissa ja niin varmistat, että olet aina ajan tasalla kaikista uusista herkuista ja muista yllätyksistä!
Koska joulu on pian tulossa. 


25.10.2016

Bataattimutakakku vadelmatäytteellä (V, G, L)

Tänään leivoin kakun itselleni. Mitä se tarkoittaa? Sitä että halusin syödä jotain makeaa, hyvää, terveellistä, suklaista ja jotain ihan uutta...



Kakkuni idea sai alkunsa noin viikko sitten, kun törmäsin Outin blogissa hänen uudesta kirjasta Lohturuokaa ja ajattelin, että on pakko kokeilla lohduttaa itseäni pian.
Luin ohjeen tarkasti ja tuumasin tietenkin heti miten minä sen teen. En ole vielä tajunnut mikä on se juttu mikä estää minua tekemästä leivonnaisia ohjeen mukaan. Minä en välitä seurata leipoessani orjallisesti valmiita ohjeita, vaan keksin aina uutta: miten tämän voisi tehdä toisin?  Olen ikuinen soveltaja!
Loppujen lopuksi alkuperäisestä ohjeesta jäivät vain jauhojen määrät, eikä se edes ulkonäöltä muistuta Outin ihanaa mutakakkua, mutta silti oli erittäin hyvää. Ja se vielä sai ihanan vadelmatäytteen päälle, mikä minun mielestä sopii täydellisesti tämän kakun kanssa. Jäin kaipaamaan Outin taatelisuklaasiirappia kakun päälle ja oli lähellä että teen sen hunajan kanssa, kun ei ollut taateleita, mutta en enää jaksanut odottaa, että rupean syömään tätä ihanaa kakkua.



Eli, osittain syynä muokkaamiseen oli myös se, että kaikkia raaka-aineita ei ollutkaan minun kaapissa, kakku muistutti niin paljon minun tekemää ihanaa kurpitsakakkua kaakaolla ja kaiken lisäksi minun ei ollut pakko tehdä niin terveellinen versio tästä. Jos kerran herkuttelet säännöllisesti, riittää kun herkku on vaan hieman terveellisempi, eikö niin?



Outi neuvoo miten kokeillaan kakun kypsyys: Paina kevyesti keskeltä. Hups! Vielä kevyemmin!

Pohja:

300 g bataattia soseutettuna
11/4 dl muscovadosokeria
11/4 dl raakaa kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaovoita

Kuori ja paloittele 1 iso bataatti ja laita kattilaan. Peitä vedellä ja keitä pehmeäksi. Siivilöi vesi pois. Mittaa 300 sosetta ja sekoita kaakaovoi kuumaan soseeseen ja sekoita, että kaakaovoi sulaa täysin. Lisää muscovadosokeri ja vatkaa hyvin. Siivilöi kaakao ja lisää sooda ja leivinjauhe bataattisoseeseen ja vatkaa hyvin. Laita paperilla vuoratulle pienelle vuoalle (16 cm) ja paistaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Täyte:

300 g vadelmia
100 g hedelmäsokeria
1,5 dl vettä
35 g maissitärkkelystä

Laita kattilaan vadelmat, hedelmäsokeri ja 1 dl vettä. Anna kiehua. Sekoita kulhossa maissitärkkelys ja 0,5 dl vettä. Suurusta vadelmaseosta ja kaada kakun päälle.
-Jäähdytä hyvin.
-Nauti.
-Se on tavallista terveellisempi.




In Bosnian:

Mudcake od batate sa filom od malina

Kora:

300 g pirea od batata
1 ¼ dl muscovado šećera (može I obični smeđi ili bijeli šećer)
1 ¼  dl kakaoa (po mogućnosti sirovi => raw)
¼ kafene kašičice sode bikarbone
1 kafena kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao maslaca

Oguliti batatu i skuhati. Procijediti. Odvojiti 300 g i izgniječiti. Dodati kakao maslac u vruć pire i miješati da se otopi. Dodati šećer i umutiti mikserom. Dodati prosijani kakao, sodu I prašak za pecivo i dobro umutiti. Staviti u malu (16 cm), papirom obloženu tepsiju i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Ohladiti.

Fil:

300 g malina
100 g šećera (ja sam koristila fruktozu)
1,5 dl vode
35 g kukuruznog škroba (gustin) ili jednu kesicu pudinga od vanilije

Staviti u šerpu maline, šećer i 1 dl vode i staviti da prokuha. Razmutiti škrob sa 0,5 dl vode i zakuhati kao puding. Preliti preko kore i ostaviti da se skroz ohladi.


23.10.2016

Boo Hoo omenapiirakka


Sain ystävältä ihanan piparimuotin: haamu.

Kun on tosi huono tekemään keksejä ja pipareita tuli idea tehdä piirakka ja koristella sen reunat haamuilla. Piirakasta tuli tosi hauskan näköinen, varsinkin kun haamujen päälle ripottelin tomusokerihunnun.

Pohjaksi käytin maailman parasta piirakkapohjan ohjetta, joka toimii yhtä hyvin suolaisissa ja makeissa piirakoissa.




Pohja:

400 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
250 g voita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi jauhoihin niin, että saat hiekkamaisen seoksen. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa!
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
Voitele piirakkavuoka voilla ja siivilöi vehnäjauhoja pohjalle.
Kauli 2/3 osaa taikinasta ja laita vuoan pohjalle ja reunoille. Säästä loput koristeluun.

Täyte:

1 kg hapokkaita omenoita
1 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 rkl maissitärkkelystä

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet lusikalla tai veitsellä. Ota ne talteen. Kuori ja kuutioi omenat (kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria). Ripottele päälle sokeri, vaniljatangon siemenet ja maissitärkkelys. Sekoita ja laita vuokaan, taikinan päälle.
Kauli loput taikinasta ja ota muotilla haluamasi kuviot/haamut. Asettele koristeet piirakan päälle haluamallasi tavalla ja paista piirakka esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia.
Pölytä piirakka tomusokerilla.




VINKKI!

Vielä ehdit osallistua kirja arvontaan ja sinne pääset tästä.

19.10.2016

ARVONTA 2/3: Vegeä, liikkujan kasvisruoka

Nyt alkaa jo toinen arvonta. Tällä kerta arvon yhdelle onnekkaalle lukijalle Linda Kovasen Vegeä -kirjan.


Itse olen sekasyöjä, mutta syön paljon kasviksia, mikä on ihan luonnollista, kun tiedät mistä olen kotoisin. Tässä kirjassa on niin paljon ihania reseptejä ja ideoita kasviksien käyttöön, että en voi kun kehua.


Osaa niistä itse käyttäisin ennemmin lisukkeeksi, mutta ruoan kanssa on aina sovellettava.
Kirja on erittäin hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat noudattaa proteiinipitoista kasvisruokavaliota, mutta kokemus ja omat tiedot kyseisestä ruokavaliosta ovat vähissä, sillä monissa resepteissä on mainittu myös esimerkkituote, mikä tiettyyn reseptin tekoon löytyy kauppahyllystä. Minulle se on oikein oiva apu.


Eli, jos harrastat liikuntaa, haluat syödä terveellisesti kasvis-, mutta proteiinipitoisen ruoan, tämä on mahtava kirja sinulle. Osallistu arvontaan ja voit sen voittaa itsellesi.

Mitään isompaa ei ole vaadittu, kun vaan vastaaminen yhteen simppeliin kysymykseen:

Syötkö mieluummin kasviksia vai lihaa?

Muista laittaa sähköpostiosoitteesi, että voin olla yhteydessä sinun kanssasi, jos onni potkii sinua.

Voit toki halutessasi liittyä minun blogin lukijaksi, FB-seuraajaksi ja Instagram-seuraajaksi, sillä silloin olet varma, ettei seuraava arvonta mene sinusta ohi ja olet ensimmäisten joukossa, jotka saavat tietää, milloin joku uuden mahtavan herkun ohje on tullut blogiini.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy perjantaina 4.11.2016 klo. 23:59

Ja vielä pari päivää kerkeä osallistumaan messulippujen arvontaan, jos haluat päästä Helsingin kirjamessuille sekä Viini ja Ruoka 2016 -messuille tämän kuun lopussa.

Onnea arvontaan!

15.10.2016

ARVONTA 1/3: Helsingin kirjamessut/Viini ja Ruoka2016

Syksy on alkanut kylmällä säällä, hitaasti, mutta varmasti. Muutamien aurinkoisen päivien välissä ihmiset tarvitsevat muutakin piristystä elämään. Sen takia olen erittäin iloinen, että minulla on mahdollisuus piristää muutamaa blogini lukijoiden päivää.

Eli, blogissani nyt käynnistyy kolmen arvonnan putki, joten teidän olisi hyvä olla tarkkana ja pysyä kuulolla.

Mitään isompaa ei ole vaadittu näissä arvonnoissa, kun vaan vastaaminen yhteen simppeliin kysymykseen.

Voit toki halutessasi liittyä minun blogin lukijaksi, FB-seuraajaksi ja Instagram-seuraajaksi, sillä silloin olet varma, ettei seuraava arvonta mene sinusta ohi ja olet ensimmäisten joukossa, jotka saavat tietää, milloin joku uuden mahtavan herkun ohje on tullut blogiini.


Ensimmäiseksi arvotaan 2 kahden lipun pakettia (arvo à 32€) Helsingin kirjamessuihin 27–30.10.2016 ja mikä parasta, samalla lipulla pääset myös Viini ja Ruoka 2016 messuille.

Hyvällä tuurilla voidaan törmätä siellä.

Osallistu arvontaan vastaamalla kysymykseen kenen kanssa lähtisit messuihin jos arpaonni suosii sinua.

Muista liittää sähköpostiosoitteesi, että voin olla sinun kanssasi yhteydessä.

Arvonta alkaa välittömästi ja päättyy perjantaina 21.10.2016. klo. 23:59

Onnea arvontaan!

Arvonta 2/3 tulossa kohta, joten seuraa somessa!

Arvonta on päättynyt!

Arpajaiset ovat tehty ja arpaonni suosi seuraavia:

teijahameenkoski47 ja Minna (mpahd)

Onneksi olkoon!
Kaikille muille toivon enemmän onnea  ensi kerralla.
Voittajille otan yhteyttä pikaisesti. Kurkistakaa sähköpostiin!

12.10.2016

Omenasuklaakakku



Yksi lempi leivonnan raaka-aineistani on omena. En muista ikinä syöväni omenaleivonnaista, mikä ei olisi maistunut. Ihan sama onko käytössä ollut tuoreet omenat vai hillo tai kuivatut omenat, lopputulos on aina mahtava ja nam! Ei ole ihme, että juuri omenan takia ihmiset ovat karkotettu paratiisista. Mutta sekin on asia mistä voimme vielä keskustella. Nimittäin, yksi asia, mikä tällä hetkellä askarruttaa mieltäni on:

Osasiko Eeva leipoa? 

Typerä ajatus? Ehkä sinun mielestä, mutta minusta ihan järkevä. Tiedätkö miksi? Koska tämä outo olento (siis minä itse!) ei tykkää ollenkaan tuoreesta omenasta. Totta!
Vaikka rakastan omenaleivoksia, en tykkää ollenkaan niistä tuoreena ja syön ne sellaisenaan vain jos minut pakotetaan (tai jos työssä eväänä ei ole mitään muuta!).

Leivonnaisiin, ne ovat kuitenkin aika useasti löytäneet tiensä, kuten myös nytkin. Tällä kertaa etsimällä omenalle makuparin, päädyin suklaaseen. Harvoin näkee omenan ja suklaan liittoa, mutta miksi ei? Jos hapokas vadelma ja tummasuklaa ovat (ehkä) paras makupari, miksi ei voisi kokeilla hapanta omenaa tummasuklaan kanssa. Minä uskalsin. Ja tuli hyvää!!!!



Tästä määrästä voit tehdä yhden 28–30 cm kakun, tai kaksi pienempää 18–20 cm kakkua. Minä tein kaksi, niin että toisen vein työpaikan kahvihuoneeseen ja toisen ahmin itse.

Taikina:

3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 kananmunaa
2 dl maitorahkaa
2,5 dl maitoa
150g sulatettua voita

Täyte:

4-5 omenaa
2-3 rkl sitruunamehua
Ganache:
1 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (vähintään 60%)



Laita isoon kulhoon kylmää vettä ja sitruunan mehu. Kuori ja viipaloi omenat (jos on kotimaiset omenat, niitä ei tarvitse kuoria) ja laita ne sitruunaveteen siksi ajaksi kun teet taikinan (sitruunavesi estää omenoiden tummenemista).
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita keskenään rahka, maito ja kananmuna. Kaada seosta jauhojen päälle, lisää sulatettu voi ja sekoita lusikalla varovasti, vain sen verran, että ainekset yhdistyvät.
Kaada taikina voideltuun vuokaan (tai vuoille) ja asetele päälle omenan viipaleita. Paista uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia (Kokeile tikulla kakun kypsyyttä!).
Sillä aikaa voit tehdä suklaakuorrutteen, eli ganache. Paloittele suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita varovasti koko ajan, niin että suklaa sulaa kokonaan ja kuorrute on sileää. Älä vatkaa!!! Jäähdytä hyvin ja kaada kakun päälle.


In Bosnian:

Kolač od jabuka i čokolade

Količina je predviđena za tepsiju promjera 28-30 cm, ali možete napraviti dva manja kolača od 18-20 cm. Meni je tako praktičnije: jedan kolač ostavim kod kuće, a drugi ponesem na posao.
Kolač je jako brz i jaednostavan, ne treba vam čak ni mikser.

Kora:

3 dl šećera
5 dl brašna
2 kašike kakaoa
2 kašičice vanilin-šećera
1 kašičica sode bb
2 jaja
2 dl švapskog sira (kvarg) ili jogurta
2,5 dl mlijeka
150 g putra (istopljenog)

Fil:

4-5 kiselih jabuka
2-3 kašike limunovog soka

Čokoladni preljev (Ganache):

1 dl slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade (udio kakaoa najmanje 60%)

U veliku zdjelu nasuti hladnu vodu i ucijediti limun. Očistiti jabuke, isjeći na kriške i staviti u vodu sa limunom, da ne potamne.
Izmiješti sve suhe sastojke za koru u velikoj zdjeli. U drugoj zdjeli pomiješati kvarg/jogurt, mlijeko i jaja. Preliti preko smjese sa brašnom. Dodati istopljeni putar i sve lagano izmiješati kašikom, samo toliko da se smjesa sjedini i ne bude grudvica. Ni pošto ne mutiti!!!
Izliti smjesu u pouljenu i prezlama ili brašnom posutu tepsiju i poredati odozgo jabuke. Peći na 220 stepeni oko pola sata (Obavezno provjerite čačkalicom da li je kolač pečen, jer puno zavisi od veličine tepsije, sočnosti jabuka, ali i same rerne!).
Dok se kolač peče napraviti preljev. Izlomiti čokoladu na sitne kockice i staviti u zdjelu. Zagrijati vrhnje do ključanja i preliti preko čokolade. Lagano miješati da se čokolada istopi. Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu i preliti preko kolača.


2.10.2016

Nyhtölohiburgerit jogurttikastikkeella



Hampurilaissämpylät



Taikina:

12 kpl
50 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
1 dl vettä
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Voiteluun:

1 kananmuna

Päälle:
seesaminsiemeniä

Murenna hiiva kulhoon. Lisää sokeri ja lämmitetty vesi. Lisää öljy ja maito. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista, kananmuna ja suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna taikinan kohota.
Kauli taikina 1-2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa ison lasin avulla 12 ympyrää ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.
Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Nyhtolohi






n. 600 g lohifileetä
2 rkl Urtekram Cajun-mix mausteseosta

Ripottele lohen päälle Cajun- mix mausteseos ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.
Irrota nahka kalasta ja laita kulhoon. Revitä se pieneksi haarukalla.

Jogurttikastike




4 dl turkkilaisjogurttia

½ tl suolaa
1 tl Urtekram jauhettua korianteria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja anna seisoa jääkaapissa vähintään puoli tuntia, niin että maut tasaantuvat.

Lisäksi


rucolaa tai jotain muuta lehtisalaattia



Leikkaa sämpylät keskeltä ja asettele päälle rucola.








Laita päälle revittyä lohta ja jogurttikastikkeetta. Peitä toisella sämpylän puoliskolla ja nauti ihanasta, hieman tulisesta hampurilaisesta, jolle raikas jogurttikastike tuo tasapainoa.





Osallistun tällä ohjeella Urtekram ja Ruoka.fi:n maustehaaste-kilpailuun. Käy äänestämässä oma suosikkisi! Sivu aukeaa klikkaamala alla olevaa kuvaa.

http://ruoka.fi/vinkit/urtekram/urtekram-kilpailu-aanesta-parasta-maustajaa-voita-99-euron-tuotepaketti

Äänestä omaa suosikkiasi 20.10.2016 mennessä  ja voit voittaa 99 eurolla upeita Urtekram-tuotteita. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...