24.6.2016

Valkosuklaamustikkajuustokakku juhannukseen



Haluatko jotain tosi hyvää ja tosi helppoa juhannuksena? Tämä mainio raikas valkosuklaamustikkajuustokakku tein alkuviikolla ystävälle mökkituliaiseksi. Mökin ympäristö, joki, niemi ja koivut antoivat kakun kuvalle juhannustunnelmaa.
Ja kakku on niin helppotekoinen, että ehdit vielä…



Pohja:

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaota

100 g voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja kaakao siivilän läpi ja sekoita varovasti. Paista pienessä vuoassa (18cm) noin 10 minuuttia (225°). Jäähdytä ja murenna pieniksi paloiksi. Sulata voi ja sekoita kakun murujen kanssa. Laita seos vuoratulle 20 senttiselle irtopohjavuoalle. Laita jääkaappiin sen aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

200 g valkosuklaata (sulatettuna)
250 g mascarponea
2,5 dl kermaa
5 liivatelehteä

5 dl pakastemustikoita

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoaman.
Sekoita kulhossa mascarpone ja suklaasula. Lisää kerma ja vatkaa vaahdoksi. Purista vesi pois liivatteesta ja sulata ne mikrossa (30 sekuntia). Kaada sulatetut liivatteet mascarponeseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita lusikalla varovasti. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Jäähdytä jääkaapissa useita tunteja.

Ganache:

150 g valkosuklaata
1 dl kermaa

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita lusikalla varovasti, ettei synny ilmakuplia. Ganache pitäisi olla sileää ja ilman kuplia.
Kaada kakun päälle valkosuklaaganache ja koristele tuoreilla marjoilla.






Kakku maistuu parhaiten ystävän seurassa.

Hyvää juhannusta kaikille!!!!


7.6.2016

Growtopia cake



Tänä vuonna näytti siltä, että pojalleni käy niin kuin suutarin lapselle: päivää ennen synttäreitä äidillä oli paljon kakkutilauksia ja pojalla ei ollut minkäänlaista toivetta eikä suunnitelmaa.
Viime tippaan poika keksi Growtopia-peli aiheisen kakun ja ennen kuin edes kerkesin avata suuta ettei käy, kun ei oo aikaa, kun koristeet olisi pitänyt tehdä jo viikko sitten, kun ei oo enää hermojakaan..... poikani näytti kännykältä WL- lukon, jonka haluaa kakun päälle. Niin vaatimaton ja helppo koriste! Kyllä käy! On kuitenkin sen verran aikaa ja hermojakin. Ja rakkautta kaikista eniten!
Lopputulokseen olivat tyytyväisiä pojan lisäksi myös kaikki vieraat ja äiti itse. Kakku oli upea ja oikein herkullinen.
Suklaatäyte oli syntynyt puolivahingossa, kun tilauskakusta jäi ylimääräistä marenkivoikreemiä, mikä ei kuitenkaan riittänyt kakun täytteeksi. Olin liian väsynyt ja liian laiska tekemään lisää voikreemiä, eikä maitosuklaata ollut enää kaapissa, niin päätin keittää ganachen ja sekoittaa sen marenkivoikreemin kanssa yhteen. Ja tuli BINGO!  Täyte oli niin maukas, hyvä koostumukseltaan, pysy hyvin kasassa ja sitä oli helppo leikata. Tästä nyt tulee uusi lempitäyte tuleviin kakkuihin.




Pohja

(20 cm)
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
Sekoita keskenään kuivat aineet
2 munaa
2 dl maitorahkaa
2,25 dl maitoa
150g rypsiöljyä
Sekoita nämä keskenään
Kaada nesteseos kuivien aineiden päälle. Sekoita keskenään ruokalusikalla varovasti.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin tunnin verran.

Täyte:

Vadelma-mansikka-kirsikka tahna (curd):

1 dl soseutettuja vadelmia
1 dl soseutettuja mansikoita
1 dl soseutettuja kirsikoita
2 dl hillosokeria
4 kananmunan keltuaisia
100 g voita
Laita marjasoset, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Lisää voi ja vatkaa vaahdoksi.

Ganache :

2 dl kermaa
400 g tummaa suklaata (vähintään 50%)
Lämmitä kerma kiehumispisteeseen. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi sileäksi massaksi (ganache). Älä vatkaa!
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Marenkivoikreemi:

4 valkuaista
1,5 tl viinikiveä (voit jätä pois jos ei löytyy)
200 g sokeria
0,75 dl vettä
300 g voita
200 g maitosuklaata

Laita vesi ja sokeri kiehumaan siihen saakka, että lämpötila on 121 astetta (noin 10 minuuttia). Sillä välillä vatkaa valkuaiset ja viinikivi kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma vesi-sokeriseos, koko ajan vatkaten. Näin kuuma sokerivesi kypsentää valkuaiset ja saat ihanan kiinteän ja kiiltävän marengin.
Vatkaa niin kauan, että marenki on huoneenlämpöinen. Lisää pehmeä voi pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Vatkaa ganache ilmavaksi ja lisää huoneenlämpöisen marenkivoikreemi, koko ajan vatkaten.

Leikkaa pohja neljän osaan.
Levitä päälle kolmas osa tahnaa ja sen päälle kolmas osa suklaatäytteestä. Laita toinen suklaapohja ja taas päälle kolmas osa tahnaa ja kolmas osa suklaatäytteestä. Toista uudelleen ja peitä suklapohjalla. Päällimmäiselle pohjalle ei levitetä täytettä.
Laita jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Kuorrute:

250 g mascarponejuustoa
3 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
(sinistä pastaväriä
kirsikoita
pronssi tomuväriä
keltaisia sokerimassaa ja kulta tomuväriä
pari tippaa votkaa)

Vatkaa kerma, mascarpone-juusto ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
Peitä koko kakku mascarpone-kermavaahdolla ohuesti.

Jos haluat tehdä liukuvärjäus levitä kakun yläosaan valkoista kuorrutetta koko kakun ympäri. Ännä  sen olla keskiosassa epätasaisesti levitetty. Värjää loput kuorrutesta siniseksi ja levitä se kakun äläreunaan pitkiin. Pyörivä alusta on melko ehdoton tässä tehtävässä. Siistiä kuorrute palettin avulla. Vetämällä palettivetsi suoraa kakun ympäri syntyy tasainen jälki ja ihana liukuvärjätty efekti.

Kauli sokerimassaa ja leikkaa lukonmuoto. Painele keskelle avainmuoto. Sekoita kultatomuväri ja muutaman tippaa votka. Värjää lukko kultaiseksi. Sekoita pronssitomu ja pari tippaa votka ja värjää avaimen kolo. Aseta lukko kakun päälle.

Värjää kirsikat käytämällä pronssitomuväri ja kuiva sivelin. Tomu tarttuu tosi hyvin kirsikoille.  Asetele kirsikat lukon ympäri.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...