31.3.2016

Cabbage plant baby/ abstrakti ruokataide


Ihastuin kun sain kutsun leikkimieliseen ruokataidekilpailuun. Minustako taitelijaksi? No, enpä tiedä. Kirjoitin kerran minun taidekykyistä. Hauska juttu! Olethan jo lukenut sen (jos et ole, täältä se löytyy: klik!).

Ensimmäinen ajatus oli, että EI! Mutta, tapahtuman järjestäjä on Arla ja osallistumisen palkkioksi pääsen osallistuman Ida Froskin emännöimään workshopiin. Siihen en voinut sanoa ei. Päinvastoin, oli pakko osallistua. Ja jos en osaa juuri mitään ruokataiteesta, mikä olisi paras paikka oppia kuin parhaasta?!
Ida Frosk on norjalainen Instagram-sensaatio, joka on noussut maailmanlaajuiseen suosioon ruokataiteensa avulla. Yksi Idan viimeisimmistä yhteistyökumppaneista on ollut Stella McCartney.

Koko kilpailun paras juttu oli Arlan Luonto + vihannesjogurttien löytäminen. Rakastan jogurtteja, mutta en siedä makeutusaineita, eikä minun kroppa salli minulle tavallisten hedelmäjogurttien nauttimista. Syön muutenkin liikaa sokeria, joten yritän aloittaa päiväni syömällä terveellistä tuorepuuroa marjojen, hedelmien, pähkinöiden ja siemenien kera. Käytän aina maustamatonta jogurttia ja nyt vihdoinkin voin tuoda vaihtelua ja uutta makua aamupalalle ilman syyllistä oloa. Arlan Luonto + vihannesjogurtit eivät sisällä sokeria, eikä makeutusaineita. Ja maistuivat hyvältä sellaisenaan. Et usko? Minun lapsetkaan eivät uskoneet. Sitten annoin heille maistaa tietämättä mitä he syövät. Maistui kyllä kaikille!

Ja nyt minun luovuuden vuoro!
Ensimmäisenä käytin appelsiiniporkkana jogurttia, johon lisäsin pelkästään kauralesettä. Sitten päätin tehdä toisenkin satsin, vadelmapunajuuri jogurttista, johon myös lisäsin 2 rkl. kauralesettä. Annoin turpoa tietyllä tavalla yön yli.

Cabbage plant baby
Kaalikulho inspiroi minut tekemään oma ”kasvis/hedelmä vauva”, mikä mielestäni sopii oikein hyvin teemaan Luonto+ (luontolisäys). Ehkä se on joku omalaatuisen abstraktitaitelijan ajatus, mutta minä tykkäsin!



Mr. Silly
Lapsille väsäsin hauskan ukon lautaselle, mutta ne eivät halunneet syödä sitä. Meidän perheessä emme syö hahmoja. Se on aina aiheuttaunut ongelmia lasten synttäreillä, koska toiveena on melkein aina ollut jokin hahmo.



Jin & Jang

Kun lapsille ei kelvannut Mr. Silly, purkaasin sen, lisäsin reilusti unikonsiemeniä, löysin tasapainon ja söin tuorepuurno itse. Vatsani oli kiitollinen ja suu tyytyväinen.




Arla sponsoroi jogurtit ja osallistuminen workshopiin.

Valkosuklaa-vadelmakakku ja Kaakkois-Suomen blogiyhteisö




Ilokseni voin ilmoittaa, että Sokerivaltakunta on mukana uudessa blogiyhteisössä nimeltä Starbox.fi.

Starbox on raikas blogiyhteisö, mistä löydät Kaakkois-Suomen tyylikkäimmät blogit.

Ensimmäinen Starboxiin tuottamiani ohje on Valkosuklaa-vadelmakakku, johon ihastut sinäkin.







Käy poimimassa ohje tästä: Valkosuklaa-vadelmakakku




24.3.2016

Pääsiäisen munakakku



Tein kerran ihanan kakun Länsi Savon lehtitoimittajalle ja lehden lukijoille. Väristä huolimatta, kakku muistutti kanamunaa ja niin syntyi idea tehdä ihana raikas pääsiäiskakku munanmuotoiseksi.


Vein kakun työporukalle. Se on kätevä tapa saada kehuja. Työkaverit eivät ole nirsoja ja palautteet ovat aina hyviä. Hyvällä palautteella jaksaa helpommin viettää 12 tuntia työmaalla ja kakusta itsekin saan energiaa. Työkaverit myös!


Pääsiäiskakulle välitin appelsinin maun. Minusta sitrushedelmät sopivat pääsiäiseen. Myös vanilja. Itsetehty ricottajuusto kruunasi herkun. Appelsiini antoi raikkautta ja kakku maistui kaikille.



Tämän ihana kakun ohje löytyy tästä: Pääsiäisen munakaku (klik!)


Kakun ohje oli kehitetty uuden yhteystyön nimessä Kohokohta.com yhteisön kanssa, joten ohjeen voit hakea tästä: Pääsiäisen munakakku

22.3.2016

Scarcedda - pääsiäisrinkeli



Tänä vuonna pääsiäispöydälle saapui tuulahdus etelä-Italiasta - Scarcedda, eli pääsiäisrinkeli.
Se näyttää pullakranssilta, mutta taikinassa ei ole hiivaa vaan leivinjauhetta. Oliiviöljy antaa taikinalle erikoisen maun mihin varmasti ihastuvat myös ne ketkä eivät muuten tykkää oliiviöljyn mausta. Rinkelin keskelle laitetaan keitetty kananmuna, mikä voi olla myös värjätty. 
Minä värjäsin kananmunat itse luonnonmukaisella tekniikalla ja sen ohje on tulossa blogille tässä.   
Ohje on poimittu tästä ja en edes yritä nyt kääntää sitä kun en osaa italiaa, mutta kirjoitan sillä tavalla miten itse tein.



500 g vehnäjauhoja 
8 g leivinjauhetta 
100 g sokeria 
100 g hyvälaatuista oliiviöljyä 
4 keltuaista
1 dl maitoa 
4 - 5 kananmunaa (yksi voiteluun)
raesokeria tai strösseleitä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää keltuaiset, öljy ja maito. Alusta taikina ja vaivaa se pöydällä oikein sileäksi. Anna seisoa vähän aikaa  (10 minuuttia, sinä aikana voit keittää munat).
Tee taikinasta pienet lettikranssit, voitele ne munalla ja ripottele päälle raesokeria tai strösseleitä. Upota keitetty muna jokaisen rinkelin keskelle ja paista uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia


18.3.2016

Pilkullinen puuro



Mustien pilkkujen salaisuus lienee unikonsiemenissä. Rakastan unikonsiemeniä ja tungen ne välillä joka paikkaan. Kun lisäsin puuroon ihastuin täysin. Kokeile sinäkin. 

Oletko muuten tiennyt kuinka terveelliset unikonsiemenet oikeasti ovat? 

Unikonsiemenet ovat Suomessa aika vähäisessä käytössä ja se on harmillista, sillä ne sisältävät paljon mineraaleja, jotka edistävät suoliston toimintaa; kaliumia, joka kontrolloi sydäntoimintaa ja ehkäisee sydänsairauksia, kuparia, joka edistää punasolujen muodostumista, magnesiumia, kalsiumia, rautaa, omega 3 rasvahappoja, sekä antioksidantteja, jotka ehkäisevät tulehduksia, syöpää ja auttavat haavojen parantumista. 
Miesten erityisesti pitäisivät kiinnittää huomiota siihen, että unikonsiemenet sisältävät runsaasti sinkkiä. 

Hyvät naiset, käyttäkää unikonsiemeniä ruoanlaitossa ja tarjotkaa sitä rakkaalle miehellenne, vaikka puuron muodossa!



Kahdelle:

1/2 l maitoa
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl unikonsiemeniä (mieluummin jauhettu, vaikka kahvimyyllyssä)

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna välillä sekoittaen. Haudata pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaurapuuro marjojen tai hedelmän kera.



Vinkki!

Blogissani löytyy paljon herkkuja mihin lisäsin unikonsiemeniä. Tässä muutamia esimerkkejä. Käy poimimassa ohjeita ja kokeile niitä. Elimistösi kiittää!



                                                              Unikonsiemenenkakku

                                                                            Leipä

14.3.2016

Mustikka-, banaanitiramisu


Tiramisu on yksi lempijälkkäreistäni. Sitä olen niin monesti tehnyt, että lapsetkin aina silloin tällöin toivovat sitä syntärikakuksi. Kerran tuunasin sen jopa Esteratsastus-kakuksi. Pienten synttäreihin tein sen kofeiinittomana. Kesäisin lisäsin siihen mansikoita. Se vasta oli herkkua!

Nyt talviaikana halusin kokeilla tehdä tiramisun mustikoilla ja banaanilla. Koristelu oli haastava, sillä pakastemustikat eivät ole paras mahdollinen vaihtoehto koristeluun ja banaani tummenee ja on muuten niin näkemätön tiramisun päällä, että oli pakko miettiä jotain muuta. Onneksi muistin, että tänä kesänä voitin Naked After Eight- kakun 3-sijan palkinnoksi laadukasta mustikkajauhetta. Sitä vaan kun ripottelin kakun päälle kaakaon sijaan tuli oikein haluttu ulkonäkö ja maku. Ihan mahtava!

Tämän kevyen tiramisun reseptin löydät uudessa sivustossa Kohokohta.com, minne minä lähdin bloggaajaksi.





10.3.2016

Salvador Dali or Mae West? Who loves biscuits?

Oikein iloisella mielellä katsoin Mae Westiä silmiin ja ihmettelin tykkäsikö hän keskeistä? Entä Salvador Dali? Onko hän ikinä leiponut?



Salaisen leivontaystävän ringin parini ilahdutti minut taas ihanalla paketilla, hyvillä leivontaohjeilla ja tosi erikoisella kortilla.


Salvador Dali sai minut aina hymyilemään. Muistan kun kerran teini-ikäisenä lahjaksi sain hajuvettä hauskassa pullossa: nenä ja huulet. Silloin jo ihastuin Dalin tyyliin.
Nyt kun paketista pomppasi tämä kortti ja kauan haluttu keksileimasimet (kyllä sly-parit kierroksesta toiseen yrittävät tehdä minusta keksimestarin ja minä vaan viivyn ja viivyn…) en voinut kuin nauraa omille ajatuksille  Mae Westin makeahimosta ja Dalia leipurimestarina.

Katsotaan mitä itse saan tässä kuussa aikaiseksi. Paljon on leivottu, paljon kirjoitettu, mutta elämä toi uusia haasteita ja kohta nähdään olenko tehnyt hyviä vai huonoja päätöksiä ja ratkaisuja.


8.3.2016

ARVONTA: liput Viini expo messuille

Naistenpäivän kunniaksi nostan pystyyn arvonnan, jossa palkintona on kaksi lippua Viiniystävän päivä - messuille (arvo yhteensä 40€)
Liput sisältävät Riedelin maistelulasin. Lasia ei tarvitse palauttaa.


Arvonta tällä kertaa tapahtuu Facebookissa. Käy tykkäämässä Sokerivaltakunta FB-sivustoa  (klik!) ja kerro minulle kenet ottaisit mukaan jos arpa suosii sinua. 
Aikaa osallistua on maanantaihin 14.3. klo. 23:59 asti, niin että ehdin lähettää liput sinulle. 

Toivottavasti nähdään tapahtumassa!




5.3.2016

Unikonsiemenluumukakku



Ei ole varmasti mitään uutta lukijoilleni minun luumu intohimoni. Ja minun juustokakku intohimoni. Valkosuklaan käyttö ei ole myöskään mikään erikooisuus tässä blogissa. Unikonsiemen leivontakäyttö on jo nähty täällä. Mutta tämä kakku on varmasti ennennäkemätön, ainakin tässä blogissa.




Inspiraationa toimi saksalainen leivontalehti, jonka sain nami-hiiriltä. Lehdessä oli pieniä leivoksia joiden sisällä oli luumuhyytelö. Leivokset olivat tosi komeita, mutta minä halusin ison kakun. Ohjetta oli vaikea seurata, kun en osaa saksaa, mutta jotain sain ymmärrettyä ja loput keksin itse. Ja vaikka itse sanon, tämä on pakko olla jopa lehtiversiota parempi.

Tämä kakku näki päivänvaloa Mikkelin Länsi-Savo verkkolehdessä.

Paperiversiossa myös kirjoitettin minun harrastuksesta:



Minulla oli kunnia kokeilla kuvaajan valoa omalla kameralla- hyvin toimi:










Unikonsiemenluumukakku

Luumuhyytelö:

5 luumua
60 g sokeria
4 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
1 kanelitanko
3 liivatelehteä

Keitä ensin luumukompotti.
Kuutioi luumut, lisää vesi, sokeri, sitruunan mehu ja kanelitanko ja keitä 10–15 minuuttia.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Valuta kompotti (älä heitä lientä pois, vaan käytä se viileänä kakun lisukkeena tai mehukeiton tapaan, esim. aamupuuron päälle). Lisää kuumaan luumuseokseen liivatelehdet ja sekoita varovasti vain sen verran, että liivatteet sulavat. Kaada kelmulla vuorattuun kulhoon ja jäähdytä hyvin.

Sillä aikaa voit tehdä pohjan:

80 g voita
100 g sokeria
2 rkl tummaa rommia
3 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja (voit jättää kokonaan pois, jos haluat gluteenitonta kakkua, lopputulos on hieman kovempi, mutta silti hyvä)
100 g unikonsiemeniä jauhettuna (voit esim. jauhaa niitä sähköisellä kahvimyllyllä tai blenderissa)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rommi ja kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi jauhot ja unikonsiemenet ja sekoita varovasti lusikalla. Levitä seos paperilla vuoratulle irtopohjavuoalle (28 cm).
Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Valkosuklaajuustotäyte:

5 liivatelehteä
500 g mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
90 g kondensoitua maitoa
100 g valkosuklaata
yhden luomusitruunan kuori raastettu
40 g unikonsiemeniä jauhettuna

Kakun kokoamiseen tarvitset puolipyöreän n. 2 l kulhon. Leikkaa kakun pohja kulhon sisäreunojen kokoiseksi. Vuoraa kulho muovikelmulla mahdollisimman siistiksi, ettei kakun pinta tule kovin ryttyiseksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kondensoitu maito suklaan kanssa. Lisää mascarpone ja kerma ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sitruunan kuori ja unikonsiemenet. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkassa kuumaa vettä. Lisää sulatetut liivatteet ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten.
Kaada seos kulhoon. Poista luumuhyytelö kulhosta ja asettele juustoseoksen keskelle. Painele varovasti, että se uppoa juustoseoksen, mutta vain sen verran, että pinta tulee tasaiseksi. Laita kakkupohja päälle ja paina kevyesti. Voit laittaa sopivan kokoisen lautasen päälle puristamaan kakkua. Jäähdytä jääkaapissa 4-5 tuntia, mieluiten yön yli.
Kumoa kakkuvarovasti tarjoilulautaselle ja laita päälle valkosuklaakuorrute:

100 g valkosuklaata (mieluiten sitruunanmakuista leivontavalkosuklaata)
2 rkl voita

Sulata voi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada hitaasti kakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa hetken.

Kiertoilman ihmettelyn arvonnan voittaja



Viime viikolla haastoin teidät vastaamaan käytättekö te miten paljon kiertoilmauunia ja oletteko tyytyväisiä tuloksiin. Minua kiinnosti myös miten paljon taikinaa jaksatte tehdä kerralla ja päätyykö osa pakastimeen. Lupasin palkita parhaan vastauksen itse kustantamallani palkinnolla. vihjaisin jo, että palkinnoksi tule cake pops vuoka ja pieni yllätys. Yllätyksenä lähtee samanväriset muffinsi silikoonivuoat.
Ja paras vastaus on se mikä vetäisi kaikista suurimman hymyn kasvoilleni:

Hippo hiiri20/2/16 15:44
Noloa tunnustaa, mutta meillä pullan paistamisesta huolehtii mieheni. Itse teen kyllä piirakoita, mutakakkua, brownieseja jne. mutta täydellisiä pullia tekee vain mieheni. Paistaa useamman pellin kerrallaan, joten veikkaan että kiertoilma on hänenkin salaisuutensa. :) Kaupan pakastepullatkin ovat yllättävän hyviä, mutta eivät tietenkään tuoretta pullaa voita. 

Ihanaa talven jatkoa sinne!

Eli, minun kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä, kun vaan osaat hyvin perustella oman mielipiteesi. Se ei kuitenkaan muuttanut minun mieltäni, vaikka Sokerivaltakunta kunnioittaa teitä kaikkia ja teidän kaikkien mielipiteitä.
Kiitos kaikille ketkä jaksoivat vastata ja pysykää kuulolla, sillä emme koskan voi tietää milloin seuraavaksi suutun jostain ja päädyn kyselä mielipiteitä ja palkita parhaan tai sopivimman vastauksen.
Onneksi olkoon vielä kerran Hippo hiirelle. Paketti lähtee heti kun saan sinun yhteystietosi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...