1.12.2016

UNIKONSIEMEN-HASSELPÄHKINÄKAKKU



(20 palaa)

200 g unikonsiemeniä
200 g hasselpähkinöitä
½ sitruunan kuori ja mehu
1 vaniljatanko
2 tl leivinjauhetta
200 g sokeria
100 g maitoa
8 kananmunaa

Koristelu

2–3 dl vispikermaa
tuoreita mansikoita



TEE NÄIN

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Jauha unikonsiemenet tehosekoittimella, sähköisessä kahvimyllyssä tai morttelissa.
Paahda hasselpähkinät pannulla, jäähdytä ja jauha.
Sekoita hasselpähkinät, sitruunankuori, vaniljatangon siemenet ja leivinjauhe.
Sekoita toisessa kulhossa unikonsiemenet ja 100 g sokeria.
Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada unikonsiementen päälle. Sekoita. Lisää joukkoon sitruunamehu.
Vatkaa kananmunat ja 100 g sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon hasselpähkinäseos ja
sekoita kauhalla varovasti.
Lisää sen jälkeen unikonsiemenseos ja sekoita kauhalla varovasti.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan 26 cm ja paista uunissa noin 1 tunti.
Koristele jäähtynyt kakku kermavaahdolla ja mansikoilla.
Pähkinäinen kakku on mehevä ja maukas.















Ohje on julkaistu toukokuun Leivotaan-lehdessä nro. 3/2015

6 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua olet leiponut, nam!
    Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää Sanja <3

    VastaaPoista
  2. Jestas sentään, tämä kakku on niin jpean houkutteleva!

    VastaaPoista
  3. Oi kun nytkin saisi tuoreita mansikoita :) Ihana kakku!

    VastaaPoista
  4. Kuinka voikaan saada yksinkertaisesta kaunista <3

    VastaaPoista
  5. Kivan selkeät kuvat ja ohje. :)

    -S

    VastaaPoista
  6. Kivoja kuvia koristelusta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...