Ruusupiirakka

15.12.2016
Tässä piirakkassa on ihanan tuore lähestymistapa ruusun muotoon aseteltuine juureksineen. Olen suolaisten piirakoiden ystävä ja tämä piirakkani yhdistää minun lempimaut: ruis ja juurekset. Sen lisäksi, se on niin näyttävä kahvipöydässä ja niin maukas, että vie kielen mennessän.

Kaksplus ja Sydänmerkki haastoivat bloggaajat suunnittelemaan lapsillekin maistuvan terveellisen ja maukkaan ruuan, jonka valmistukseen tuli käyttää vähintään kolmea eri tuotetta, joilla on Sydänmerkki. Lisäksi ruuassa piti olla kasviksia. Minun lempipiirakka sopi haasteeseen tosi hyvin. Jos olet minun kanssani samaa mieltä käy äänestämässä minun Ruusupiirakkani voittoon tästä
Voit toki äänestää mitä tahansa toinen toista upeampien bloggaajien luomuksia, mutta jos haluat tehdä minut onnelliseksi, anna äänesi tähän ihanuukseen.




Ruispohja:

100 g Flora-margariinia (normaalisuolainen, 60 %)
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:

2 porkkanaa
2 persiljan juurta
100 g Valio kevytkermaviiliä 200 g HYLA®
1 kananmuna
1 dl Valio kevyempi pizzajuusto 17 % raastetta
1 tl yrttisuolaa

Koristeeksi:

1 purjo
1 pieni punajuuri




Nypi huoneenlämpöinen margariini, suola, vehnäjauhot ja ruisjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi ja painele taikina halkaisijaltaan 18 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita pakastimeen siksi ajaksi kun teet täytteen ja koristeet.

Halkaise porkkana pitkittäin ja ota kuorimaveitsen avulla ohuita suikaleita. Paloittele loput ja keitä pehmeäksi yhdessä persiljan juuren kanssa.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kääri porkkanan suikaleet ruusuiksi ja laita muovikelmuun. Pistä jääkaappiin odottamaan.

Halkaise punajuuri ja kuori suikaleita kuorimaveitsen avulla. Kääri ne ruusuiksi, laita muovikelmuun ja jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa purjosta pitkiä suikaleita ja kääri ne ruusuiksi. Kääri ruusut muovikelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kun juuret on keitetty, valuta vesi ja soseuta ne. Lisää joukkoon kermaviili, yrttisuola, juustoraasteet ja kananmuna. Sekoita ja laita piirakan pohjalle. Upota ruusut täytteeseen ja paista piirakka esilämmitetyssä uunissa noin puoli tuntia.




Toisen ihanan Ruusupiirakan juureksistä löydät tästä.

2 kommenttia

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.