25.8.2014

Mustikkapiirakka ja red velvet

Viime viikolla meinasin tehdä Red velvet cake. Kakkupohja oli ihan ok, mutta kun aloin vatkata itsetehtyä tuore cottage-juustoa ja voita, seos juoksuttui. Lisäsin tomusokeria, vatkasin lisää ja laitoin jääkaappiin hetkeksi. Ei auttanut. Oli edelleen löysä.
Vieraita oli tulossa pian. Apua!
Ajatusmaailmaani meni piirakkaan. Sitä voi nauttia lämpimänä. Päätin tehdä peltillisen mustikkapiirakkaa.
Red velvet kakkupohjan laitoin pakastimeen johonkin parempaan päivään.
Meille ei jäänyt kuin todella maukas piirakka kahvipöytään  ja red velvet valokuvan taustalle.


Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl turkkilaista jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jogurtti. Sekoita. Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että seos tulee tasaiseksi.
Levitä seos uunipellille ja ripottele päälle
1 l mustikkaa

Paista uunissa 200 astessa 15 minuuttia ja kaada päälle juustoseos:
500 g tuorejuustoa
200 g voita
1 rkl vaniljasokeria
200 g tomusokeria
4 kananmunaa
Vatkaa tuorejuusto ja voi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri,  koko ajan vatkaen. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. 
Kaada seosta piirakan päälle ja paista viela 15 minuuttia.



23.8.2014

"Puffet"


Osallistuin leivontafoorumin elokuun haasteeseen: yllätyslaatikko + tarkka euro Puffetilla.

""Yllätyslaatikossa" on seuraavat tarvikkeet: 

jokin suklaapatukka (n. 50g)
noin puoli desiä jotain pähkinöitä TAI manteleita
jäätelöpaketin jämät (noin yhden pallollisen verran)
pari desiä tummaa sokeria (fariini-, täysruoko- muscovado- tai intiaanisokeria)
Yllätyslaatikon tarvikkeita lukuun ottamatta kaikki leivontaan käytetyt ainekset (elintarvikkeet) tulee kokonaisuudessaan sisällyttää tuohon neljän euron ostoslistaan (esim. jos jauhopussi maksaa euron, tulee koko euro laskea mukaan). Myös koristeluihin käytetyt (elin)tarvikkeet tulee sisältyä neljään euroon. Esim. jos teet yhden marsipaaniruusun, joudut ostamaan koko pötkön marsipaania, eli se n. 3 euroa jonka pötkö maksoi tulee sisältyä kauppalaskuun.
Jos käytät puutarhasi tuoreita marjoja, ne "maksavat" 2e per laji.
Sen sijaan leivinpaperit, muffinivuoat yms. ei-syötävät-leivontatarvikkeet saa löytyä kaapista eikä niitä tule sisällyttää kauppalaskuun. Ainoastaan elintarvikkeet eli syötävät ainesosat täytyy mahtua 4 euroon."




Minun idea oli pihistää ja käyttää ainoastaan yllätyslaatikon aineksia ja niin minä teinkin paitsi, että minulla oli noin puoli pakettia mansikkajäätelöä pakastimessa ja päätin käyttää sen loppuun. Koko paketin hinta Noblesse mansikkajäätelöä Lidlistä maksaa 2,79 €.

Pohja:
2 kananmunaa
2 dl täysruokosokeria
1 Royal tummasuklaapatukka (42 g)
1/2 dl saksanpähkinää jauhettuna

Täyte :
n. 3 dl jäätelöä

Laita suklaapatukka jääkaappiin kovettumaan ainakin tunniksi. Sen jälkeen raasta se hienoksi raastimella. Se on oikein ihmeellistä miten paljon suklaaraastetta saat pienestä patukasta! Sitä riitti jopa koristeeksi.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sokerin määrä tuntui hurjalta, mutta täysruokosokerilla olisi mahdotonta saada oikein kovaa vaahtoa pienemmällä määrällä sokeria.
Lisää 4 rkl suklaaraastetta ja pähkinät. Sekoita varovasti. Kaada 18 cm rengasvuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia. Pohjan päälle muodostuu marengin tyyppisänen kuori. Minä leikkasin sen pois (lasten iloksi => hävisi saman tien työpöydältä). Leikkasin sitten pohjan puokkiin, laitoin jäätelöä toiselle puoliskolle ja peitin toisella. Sain puolipyöreän kakun, jonka siirsin heti pakastimeen tunniksi. Tunnin päästä leikkasin neljä palaa ja kaksi niistä koristelin suklaaraastella.
Makealle "puffettipohjalle" Lidlin mansikkakermaajäätelö sopi mainiosti, sillä jäätelö on hieman hapokasta (jonka takia se jäikin syömättä pakastimeen). Nyt makean pohjan kanssa syntyy niin täydellinen makuyhdistelmä, että nam nam.
Ai niin.... se on gluteeniton!


21.8.2014

ARVONTA: Lähde Habitare-messuun 2014


Habitare-messut tulevat jälleen ensi kuussa!

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10. – 14.9.2014.


Ja minulle järjestettiin kiva mahdollisuus luovuttaa Habitareen maksuttomaan sisäänpääsyyn oikeuttavia lippuja (5 x 2 lipun paketti) blogini kautta.
Tapahtuma sopii kaikille erityisesti sisä- ja ulkotilojen sisustuksesta ja valaistuksesta kiinnostuneille.
Tapahtumaan voit tutustua tästä.

Osallistumisohje:
Jättämällä kommentin tähän postaukseen olet mukana arvonnassa yhdellä arvalla.
Voit myös tuplata tai triplata arpaonnesi tykkäämällä Sokerivaltakunta facebook-sivusta tai liittymällä lukijaksi tai seuraamalla Instagramissa, kunhan muistat laittaa minulle terveisiä monellako arvalla olet mukana.

Arvonta päättyy 31.8. klo 00.00 ja voittajat julkaistaan blogissani mahdollisimman pian. 
Samalla otan yhteyttä voittajiin henkilökohtaisesti.  
Muista siis jättää sähköpostiosoitteesi jos et ole rekisteröitynyt käyttäjä. 
Habitare-messulippuja tarjoaa Parhaat kotiblogit - lehti.
Ne ovat mukana Habitaressa Helsingin messukeskusessa 10.–14.9. omalla osastolla 6k121.

15.8.2014

Kotona on hyvä olla... ja syödä kirsikkastruudeli



Kotona on hyvä olla.  Mutta missä on koti? Onko se täällä missä asumme, tai siellä missä sydän tahtoisi olla?
Voiko olla kotona sekä täällä, että siellä? Tai olenko ikuisesti jossain välissä?
Kysymyksiä, joihin en saa vastausta........
Ei ole muuta jäänyt, kun löytänyt itseni kotona molemmissa paikoissa ja matkustaa edelleen kotoa kotiin ja takaisin.
Loppujen lopuksi, se on etu! Olen aina kotona. Ja kotona on hyvä olla......

Tänä vuonna kesäloma kotimaassani oli täynnä ihania hetkiä, rakkaita tapaamisia, kauniita paikkoja ja tietenkin vastustamattomia herkkuja. Kaikki ei mahdu yhtee postaukseen. Lämpimiä muistoja riittää koko talveksi...

Kotona kotimaassani kasvaa hapan kirsikka. Se on minun lempihedelmä (-marja?). Ja se on kypsää juuri silloin, kun me saavumme kotimaahan. Ei muuta kuin leipomaan struudelia. Siitä unelmoin jo kaksi vuotta.  Nyt tuli tehtyä kolme kertaa ja kolmella eri tavalla.  Ohje on joka kerta ollut sama. Se on vaan tehty tuulen mukana.

1pkt (n.450g) valmista filotaikinaa
1 kg happamia kirsikoita (puhdistettuja)
(vaihtoehtona voit käyttää pakastettuja kirsikoita, säilykekirsikoita tai oikein laadukasta kirsikkahilloa)
4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
10 rkl sokeria
6 rkl mannasuurimoita
1 tl leivinjauhetta
200 g voita (sulatettuna)

Sekoita kulhossa kananmunat, ranskankermaa, mannasuurimo, leivinjauheet ja 6 rkl sokeria. Lisää loput sokeri kirsikkoihin ja sekoita. Jos ei ole tuoreita kirsikoita, voit käyttää pakastettuja (yksi struudeli on tehty pakastekirsikoista - oli vähän kiirettä ja olin laiska) tai oikein laadukasta kirsikkahilloa. Voit myös valuttaa säilykekirsikoita (ja juoda pois se ihana mehu) ja täyttää struudeli niillä.
Yleensä  jokaisessa filotaikinan pakkauksessa löytyy 12 filoarkkia. 



Jos haluat isommat struudelit, käytä 3 filoa per struudeli. Voitele jokainen filoarkki munasuurimoseoksella ja asettele päällekkäin. Laita täyte riviin ja kääri struudeliksi. Laita voidelulle uunipellille. Voitele sulatetulla voilla ja paista 220 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele päälle tomusokeria.




Jos haluat pieniä struudeleita, käytä yksi filoarkki per struudeli. Voitele puolikas arkista manasuurimoseoksella,  täytä puoleksi, laita täyte riviin ja kääri struudeliksi. Leikkaa pieniksi paloiksi. Laita voidelulle uunipellille. Voitele sulatetulla voilla ja paista 220 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele päälle tomusokeria.




Struudeliaineksista voit tehdä myös leivoksia. Silloin teet sillä tavalla, että laitat puolet filoarkista syvälle uunipellille päällekkäin. Muista voidella jokainen munasuurimoseoksella. Levitä kirsikat päälle ja peitä filoarkilla, taas voidellaan jokainen. Leikkaa ruuduiksi, voitele sulatetulla voilla ja paista 220 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele päälle tomusokeria.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...