28.3.2014

Abstraktisen taiteilijan oppilaan näkökulmasta: Sopat!


Minun koulun aikana peruskoulu kesti 8 vuotta ja lukio kesti 4 vuotta. Peruskoulu oli jaettu kahteen osaan, niin kuin ala- ja yläaste ja kumpikin kesti 4 vuotta. Ensimmäisen neljän vuoden aikana meillä oli vain yksi opettaja, joka opetti kaikkia aineita.  Viidenellä luokalla saimme hirveesti uusia aineita ja jokaiselle aineelle oma aineen erikoistuneen opettajan.

Minulla oli tuuri, että sain taideopettajakseni aidon akateemisen kuvataiteilijan Alojz Curic Lojzo, abstraktisella linjalla erikoistunut.  Monille lapsille alkoi trauma,  mutta minun elämäni sai helpotusta. Hän opetti meitä katsomaan koko maailmaa eri silmillä, antoi meille mahdollisuuden ilmaista omat itsensä, antoi vapautta ja äärettömästi rakkautta taidetta kohtaan.

Minä en ikinä osannut piirtää.  En ainakaan niin kuin pitäisi. Kaikki oli vinossa, 3D tajusta ei ollut edes havaintoja, kukat olivat puita isommat, talot asukkaita pienemmät... olin toivoton tapaus.
Sitten sain sen ihanan opettajan, joka palautti minulle jo kauan sitten hävitetyn itseluottamuksen. Minun piirrustustaito vihdoinkin kelpasi! Lojzo ihmetteli, minkä takia piiretyssä hahmossa pitäisi olla kaksi täsmälleen samanlaista silmää, kun ei meilläkään ole. Muistin hyvin kun hän puhui lapsista ja taiteesta. Hän on monesti sanonut näin:
" Jokainen lapsi syntyy taiteilijana. Hän tutkii maailmaa omilla silmillään ja piirtää vapaalla kädellä. Se, mikä on piiretty on taideteos.  Sitten lapsiparka joutuu opettajan luokkaan ja hän tappaa taiteilijan ja tekee teistä lapsista idiootteja. Onneksi teitä varten minä olen täällä ja minä korjaan teidän opettajan virheet!"
Olin pelastettu!

Mutta miten se liittyy ruokabloggaukseen? Sillä tavalla, että olen sotkuinen kokki ja leipuri. En osaa tehdä synmetrisiä koristeita, en osaa, enkä jaksa levittää tasaisesti ja täydellisesti, en pysty seurata ohjetta ihan loppuun asti,  vaan aina teen jonkun oman twistin. Harvoin teen reseptien mukaan.  Olen sellainen, enkä asialle voi mitään. Syyn juuret ovat liian syviä. Ihan toivotonta.
 Pari viikkoa sitten sain Gummerukselta  Marc Aulénin Sopat! -kirjan arvosteltavaksi. Kun avasin kirjan, sieltä tuli ulos minun vanha taideopettaja. Tai ainakin hänen tyylisensä.  Käytin jokaisen vapaan hetken kahden viikon ajan sen kirjan parissa.  Ihastuin! Sata prosenttisesti! Olen taas kerran pelastettu! Tällä kertaa keittiössä!



Kirja on tehty niin rennolla tyylillä, kaikki ovat otettu huomioon, kaikille löytyy jotain sopivaa. Aloittelijalle alusta pikaopas millä välineillä ja raaka-aineilla pärjää varmasti.  Niistä ohjeista voisi hyvin hyödyntää myös kokemuksia täynnä oleva keittiöhamsteri. Marc Aulén on jakanut tilaa omasta kirjasta mielenkiintoisten vieraiden kanssa.  Siellä ne esittelevät omat nakökulmat ruoasta ja Marcista, sekä jakavat oman lempi soppaohjeensa lukijoiden kanssa. Mukana on sekä taiteilijoita, että maanpinnallisia vieraita. Heiltäkin löytyy mahtavan hyviä ohjeita.
En ole vielä päättänyt, mikä Marcin ohjeista on oma lemppari, sillä en ole vielä ehtinyt kokeilla mitään. Testilistalle etuoikeuden saivat kaksi soppaa, oman makumaailman perusteella.  Ja mikä tärkeintä, sain kirjantekijältä luvan soveltaa, ihan miltä tuntuu:

KASVIS-CURRYKEITTO                                     
"Tämä ihana kasviskeitto on todella monipuolinen. Chilin voi säätää oman maun mukaan, keiton voi syödä kasvisversiona, vegaanisena, kuumana, kylmänä, pistää smetanaa päälle tai ei, laittaa sekaan kypsiä kanakuutioita, scampeja, katkarapuja, savulihaa, paahtopaistia, feta- tai vuohenmaitojuustopaloja. Kaikki toimii!"






TOMAATTI-BATAATTISOPPA      
"Tarjoile tätä soppaa vaikka savuporosuikaleiden, fetajuuston, vuohenjuuston, savukalan, savukyljen, paistettujen jyvien ja pähkinöiden, smetanan kanssa... Sopivien lisukkeiden lista on miltei loputon."

26.3.2014

Cheesecake vain minulle /Dukan dieetille sopiva



Elämä ilman herkkuja on tylsää, sanoi Peggy viime viikolla. Olen samaa mieltä. Ja olen niin paljon kaivannut herkkuja dieetin aikana, että yöllä unessa olen  vaan syönyt ja syönyt..... Sitten tuli herätys ja kaikki herkut hävisivät. Vaaka näyttää jo viisi kiloa vähemään (onneksi) ja se antaa voimia jatkaa. Silti nuo herkut vaivaavat minua ja aloin Googlettaa Dukanin listan sallittuja kasviksia kaiken maailman kielellä.  Jostain listalta hyppäsi esille raparperi. Bingo. ! Juustokakku oli hetkessä syntynyt päässäni. Ja nyt se on siellä, minun jääkaapissa, kahvipöydällä, evätrasiassa, blogissani.... se nyt valtaa minun maailmani.
Kokeilkaa tekin. Se ei lihota! Ja maistuu.....

Ohje sopii 18 senttiseen rengasvuokaan.

"Keksipohja":

4 rkl kauralesetta
2 rkl vehnälesettä
1-2 rkl makeutusjauhetta
1 rkl Philadelphia juustoa (3%)

Sekoita tasaiseksi ja levitä pohjalle.  Se oli koko kakun haastavin homma, mutta sain sen tehtyä.

Juustohyydyke:

2 prk Philadelphia justoa (3%)
1 vaniljatangon siemenet
3 rkl makeutusjauhetta
2 dl kuumaa rasvatonta maitoa
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa tuorejuusto ja kuuma maito makeutusjauheen ja vaniljatangon siemenien kanssa.  Säästä vähän maitoa liivatteen sulamista varten.  Purista pois vesi liivatelehdistä ja sulata ne maitoon.   Lisää seokseen ohuena nauhana täytteeseen ja kaada pohjan päälle.  Laita jääkaappiin.  Kun kakku on  hyytynyt, tee 

kuorrute:

Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
Paloittele n. 100 g raparperia kattilaan, lisää 2 rkl makeutusjauhetta ja 2 dl vettä. Keitä 10 minuuttia. Purista pois vesi liivatelehdistä ja sulata ne raparperikeittoon. Kaada juustoseoksen päälle.  Anna hyytyä jääkaapissa vaikka yön yli.  Maistuu aamulla makean unen jälkeen.....




23.3.2014

Lempi Charlotte


Ilahduin kun sain tietää, että pääsen osallistumaan leivontafoorumin maaliskuun haasteeseen. Aikataulu on kiireinen ja dieettikausi on kesken. APUA! En kuitenkaan halua olla kisoista poissa, varsinkin kun aihe on niin vapaa: lempi makea leivos, mikä onnistuu aina. Ja kun on lapsia, kelle maistuu, ei se ollenkaan ole vaikeaa.  Äidin lemppari on myös lasten lemppari.

Ensin on tehtävä Schwarzwald tyylinen kääretorttu:

Pohja:
4 kananmunaa
4 rkl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Levitä paperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Ota puhdas keittiöliina ja kasta se kylmällä vedellä.  Purista se kevyesti ja laita keittiön pöydälle. Kumoa paistettu kääretorttupohja liinalle ja rullaa yhdessä liinan kanssa. Näin saat kääretortun nätisti käärettyä ja sopivasti kostettua.

Täyte :
2 rkl kirsikkahilloa
1 dl vettä
1 prk mascarpone juustoa
2 dl kermaa
2 rkl vaniljasokeria

Sekoita hillo ja vesi sauvasekoittimella ja levitä avatun kääretorttupohjan päälle.  Vatkaa kerma ja lisää sokeri ja mascarpone ja levitä hillon päälle.  Rulla kääretorttu ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.  Sitten leikkaa se ohueiksi viipaleiksi.
Vuoraa n.2-3 litrainen kulho tuorekelmulla ja asettele kääretortun viipaleet kulhon pohjalle niin nätisti kuin pystyt (ja pystyt varmasti paljon paremmin kuin minä, minä olen aika sotkuinen ja huoleton). Varmista, että sinulle jää niitä viipaleita myös kulhon kansiksi tai ehkä parempi sanoa kakun pohjaksi, sillä joudut kääntämään tätä Charlottea jossain vaiheessa nurin päin.

Kun olet saanut kulhon vuorattua, olisi aika keittää Charlotten täyte, johon tarvitset:
1 l täysmaitoa
2,5 dl maissitärkkelystä
8 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 keltuaista
150 g voita

Laita 9 dl maitoa ja voi kiehumaan.  Sekoita kulhossa maissitärkkelys, sokerit, keltuaiset ja 1 dl maitoa.  Kun maitovoiseos alkaa kiehua, lisää siihen tärkkelysseos, koko ajan sekoittaen ja keitä paksuksi kiisseliksi. Ole erityisen varovainen, sillä pohja saattaa palaa oikein helposti.  Suosittelen teflon-pinnotettu kattila. Nyt kun olet keittänyt kiisselin ja oletan, ettei se ole palanut (eikö se muuten ole ohje mikä onnistuu aina?) kaada seos kulhoon ja asettele päälle loput kääretortun viipaleista. Jäähdytä hyvin ja laita se sitten jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä käännä se nurin päin ja voilà: sinun pöydällä on mahtava herkku!



21.3.2014

Sunset & Love Cats

"15v hääpäivä oli kesälomalla.
Kesälomakakun koristeeksi on muotoiltu matkamuisto "kitsitaulu" Sunset & Love Cats, joka muistuttaa vuosien varrella parhaita yhteishetkiä, jotka ovat aina olleet lomalla, etelämatkoilla, auringonlaskussa ja kahdestaan ♥ ♥ ♥"



Niinpä se oli suunniteltu ja niinhän se oli kirjoitettu alunperin leivontafoorumin haasteessa. Mutta ei aina mene ihan suunnitelmien mukaan. Hääpäiväjuhlat pidettiin kavereiden kanssa. Syötiin, juotiin,  jopa lammasta pyöritettiin (niin kuin tässä), mutta kakkua ei leivottu. En ehtinyt.  Pakkasin kuvan pahvilaatikkoon ja kiiruhdin hakemaan valmiita muffinsseja Lidlistä. Vatkasin kermaa ja koristelin muffinssit. Huijasin itseäni, että ne kelpaavat.  Totta puhuen, en vielä ole antanut itselleni anteeksi.

Niin kovasti halusin tehdä meille tuon kakun ja niin eri tavalla kuin mikä meidän hääkakku oli. 
Muistot ovat aina ihania. Meidän hääkakun teki kaverin äiti. Se oli persikkakakku, koristeltu aidoilla punaisilla ruusuilla. Päällä seisoi muovinen sulhanen ja sen sylissä hänen hieman pyöreä morsian. Iän myötä ei ole mitään muuttunut, paitsi että morsian on pyöristynyt hieman lisää.

No sitten kuitenkin tuli tilaisuus, johon tein kakun, eikä hetkeäkään harmittanut luovuttaa "meidän kakkukuva". Nimittäin jouluna, meille tuli käymään nuori aviopari Norjasta: veljen pokani ja hänen vaimonsa. Koristelin heidän kunniaksi tehdyn kakun "meidän kakkukuvalla" ja toivon, että meidän onni siirtyisi heillekin.




...ja herkuttelijoita on riittänyt :)...

Pohja x2 :
4 kananmunaa (rikoin lasin sisälle)
lasissa yhtä paljon sokeria kuin kananmunia
lasissa yhtä paljon vehnäjauhoja kuin kananmunia

Paistoin kaksi samanlaista pohjaa uunipellillä ja leikkasin molemmista kolmannen osan ja näin sain "kolmannen pohjan", samalla tavalla kuin täällä.

Täyte:
1 l kermaa
500 g mascarpone juustoa
1 pussi vaniljakastikejauhetta
1 l mansikoita
Vatkaa kerma, lisää mascarpone juusto ja vaniljakastikejauhe. Sekoita varovasti joukkoon pakastemansikat. Levitä kokonaisen pohjan päälle puolet, sitten laita kaksiosainenpohja ja sen päälle toinen puoli täytteestä. Päälimmäiseksi tulee taas kokonainen pohja.

Päälle:
6 dl kermaa
Vatkaa kerma ja kuorruta koko kakku. 

Koristeet:
sokerimassa
tomusokeri
musta elintarviketussi
pastavärit (sininen, keltainen, punainen, ruskea)
itsetehty muovailumassa
suklaalevite (simpukoiden värjäämiseen)
mielikuvitus


19.3.2014

Raaka puuro + spirulina



Yritän opetella käyttämään spirulinajauhetta, samaan aikaan kun pidän dieettiä. Dukanin dieetti ei salli hedelmiä ja marjoja, ja spirulinan makua parhaiten saat peitettyä juuri voimakkaan makuisilla hedelmillä ja marjoilla.  Onnistuin saamaan ainakin yhden hyvän keino => tämä puuro.
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl kauralesetta
1 rkl vehnälesettä
1 tl spirulina jauhetta
1 tl appelsiinikuori raastetta
1 rkl intiaani sokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja antaa leset turpoaa 10 minuuttia.  Sitten ei muuta kuin nautiskelle.


17.3.2014

Adrianmeren rannantuoksuinen sardellikakku


Tuskinpa mistään Adrianmeren alueelta löydät hapankorppuja. Silti minä aloitin kakun tekon juuri niistä.  Ripaus oliiviöljyä kakun pohjalle toi heti Adrianmeren tuoksua. Ja täytteessä tuoksua ja makua rakkaalta aluelta tuli vaan lisää ja lisää.
Tästä ohjeen määrästä saat oikein reilun kokoisen kakun, joka riittää isommallekin porukalle. Tein sen 28 senttisessä vuoassa, oikein paksu täytteinäsen, meidän perheen maun mukaan, sillä se oli ainoa tarjottava meidän kahvipöydässä perheen isän synttäreillä. Synttärisankari oli menossa iltavuoroon, minä itse olin yövuorossa ja juhlatilaisuus oli järjestetty meidän työvuorojen mukaan. Aikuisten synttäreitä me emme muuten juhli, mutta pienet juhlat lasten kanssa pidetään. Niistä on aina enemmän iloa lapsille kuin meille. Me olemme ne jotka vanhenee. Kun miettii tarkemmin, ei olekkaan paljon juhlittavaa. Mutta kakku oli mahtava. 



Pohja:
300g hapankorppuja
100 g voita
60 g oliiviöljyä
Jauha hapankorput monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi ja oliiviöljy. Sekoita käsin ja laita vuoan pohjalle.  Laita jääkaappiin sen aikaa kun teet täytteen.

Täyte:
2 prk paprika-sipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä
4 dl kermaa
1/2 dl sitruunamehua
6 liivatelehteä
2 prk à 80 g suolattuja sardelleja
1 iso paprika
1 iso sipuli
1/2 ruukkua tuoretta rosmariinia
Leikkaa sardellit saksilla pieniksi paloiksi.
Hienonna sipuli, paprika ja rosmariini monitoimikoneessa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa tuorejuusto ja kermaviili.  Lisää seokseen hienonnetut kasvikset ja sardellit.
Vatkaa kerma ja yhdistä tuorejuusto seokseen.
Lämmitä sitruunamehu. Purista pois vesi liivatelehdistä ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää ohuena nauhana täytteeseen,  koko ajan sekoittaen.  Kaada seos pohjalle ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia.



16.3.2014

Proteiinileipä / Dukan-leipä / Karppileipä



Vaikein ajatus kun ajattelin dieettiä on leivän välttäminen. En voi kuvitella elämää ilman leipää. Onneksi sain ohjeen tähän leipään ja tuntuu, että sen kanssa kaikki onnistuu.  Leivän ohje on kehitetty Dukanin määräyksien mukaan ja sen määrä riittää kahdeksaksi päiväksi (tasaisesti jaettuna).
Sopii hyvin myös muille proteiinipitoisille dieeteille. Ja se on yllättävän hyvän makuinen, oikein herkullinen.

Sekoita kulhossa:
1 prk 3% Philadelphia-juustoa
12 rkl lämmintä vettä
1 pussi kuivaa hiivaa

Sekoita toisessa kulhossa:
16 rkl kauralesettä
8 rkl vehnälesettä
16 rkl rasvatonta maitojauhetta
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää joukkoon: 
2 rkl rasvatonta jogurttia
3 kananmunaa
2 valkuaista

Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (minulla on 35 cm pitkä). Voit myös paistaa tätä leipää kuivakakkuvuoassa (silikonivuoka on hyvä ratkaisu).
Paista esilämmitetyssä uunissa 220 asteessa 15 minuuttia ja laske lämpötilaa 175 ja paista vielä 25 minuuttia.



11.3.2014

Devil's cake made by me






Helmikuun Leivontafoorumin haasteen teema oli kakku ja täyte. Haasteeseen pystyi osallistua pelkästään kakun palan kuvalla. Koristetta ei saanut nähdä kuvassa. Maun pitäisi tehdä vaikutuksen. Onneksi on kakkuja joita ei kannata koristella. Ne hohtavat kuin timantit ihan sellaisenaan. Devil's cake on yksi niistä!


Tässä minun versioni paholaisenkakusta. Minusta se oli niin sopiva tähän haasteeseen, kun yleensä paholainen ei anna itseään koristeltavaksi vaan se on syötävä heti kun saat sen koottua. Ja sitä vaan syöt ja syöt ja syöt.... paholainen ei anna rauhaa :D



Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1½ dl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
100 g tummaa suklaata (rouhittuna)
2 kananmunaa
200 g creme fraichea
1 dl öljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvaa vettä

½ dl omenamehua

Sekoita suklaa ja kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, creme fraiche, öljy ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää kuuma vesi ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista uunissa 175 asteessa noin tunnin verran. Anna kakun jäähtyä foliolla peitettynä vuoassa noin puoli tuntia. Näin kosteus pysyy kakussa. Poista vuoka ja jäähdytä ritilällä kokonaan, koko ajan peitettynä foliolla. Halkaise pohja. Kostuta pohjat omenamehulla.

Suklaakreemi:
200 g smetanaa
50 g pehmeää voita
125 g tummaa suklaata (sulatettuna)
1 rkl tomusokeria

Vatkaa smetana, voi ja tomusokeri. Aluksi seos on löysä, mutta älä hätäile. Se sakenee pikku hiljaa. Lisää suklaasula ja vatkaa vaahdoksi.
Levitä puolet kreemistä väliin ja toinen puoli kakun päälle. Koristele, jos maltat... Minä en!






8.3.2014

Dukanin aamiainen / Blogi dieetillä

Tai ei ole blogi dieetillä vaan bloggaaja!
Vähän yli vuoden olen pitänyt tätä blogia ja kiloja on tullut mukavasti. Nyt tuli hetki muutokseen. Olen nyt kolmatta kertaa elämässäni dieetillä. Ja toista kertaa Dukanin dieetillä. Minulla se toimii. Viime kerralla kolmen kuukauden aikana pudotin 12kg. Puolentoista vuoden aikana tuli takaisin vain 4kg. Sitten tapahtui iso elämän muutos, stressi ja sieltä lähti uusi lihotus... Ja kuin yleensä kaikki minun päätökset, tämä laihtumiskuurin päätös tuli niin kuin salama taivaalta: yllättäen ja nopeasti!
Viikko on jo takana ja vaaka jo näyttää reilut kolme kiloa vähemään. Jatketaan!
Ja aloitetaan herkuilla!





Dukanin tryffeli

Ensin varoitan, että työkaverini joka harkitsee samaa dieettiä ja valitti etteivät tryffelit maistu millekkään. Minulle, joka ei ole syönyt makeeta, eikä hedelmiä viikon verran kyllä maistuu!

1 dl rasvatonta maitojauhetta
1 rkl raakaa kaakaojauhetta
1 rkl makeutusjauhetta
vettä

Sekoita ainekset tahnaksi (esim. tuorejuuston paksuiseksi). Jätä jääkaappiin yöksi. Seuraavana päiväna pyörittele tryffeleitä. Jos tahna on liian kovaa eikä muotoudu, lämmitä hetken mikrossa (10 sekuntia).

Hampaiden hoito



Herkkubloggaajan pitäisi huolehtia kahdesta asiasta: painon hallitsemisesta ja hampaiden hoidosta.
Painohallintaan on omien kokemuksien mukaan, vain yksi keino: syödä vähemmän kuin kuluttaa. Kun epäonnistuu, seuraa laihtumiskuuri, itsekiusaaminen, ihannepainon saavutus ja vähän ajan päästä uusi lihotus.
Hampaiden hoito on helpompi ja mukavampi. Ja onnistuu myös varmemmin. Välineillä on väliä.


Osallistumalla Buzzadorin kampanjassa sain testattavaksi erilaisia Oral b:n sähköhammasharjan päitä ja uutta Oral b hammastahnaa. Meillä oli käytössä sensitive versio tähän mennessä.


Melkein kaikki tuotteet ovat olleet entisestään tuttuja,  sillä sähköhammasharjat ovat olleet meidän käytössä jo monia vuosia.
Uutuutena meille tuli Oral-B TriZone -harjaspää. Harjaspään kolmen toiminnon innovatiivinen puhdistustekniikka poistaa plakin syvältä hammasväleistä, jolloin plakinpoisto on ylivoimaista tavalliseen käsikäyttöiseen hammasharjaan verrattuna. Suosittelen lämpimästi.

6.3.2014

Ramin konditoria jatkoon ja niin minäkin!


On  jo tuttu juttu, että minun työssä oppiminen tapahtuu Ramin konditoriassa. Siellä olen ollut jo kahdessa jaksossa ja tuli vihdoinkin näytön aika. Ja se tuli heti seuraavana aamuna Ramin konditorian suuren menestyksen "Suomen paras leipomo" ohjelman jälkeen. 

Raimo perheineen pääsivät TV-ohjelmassa jatkoon ja minä pääsin omassa koulun ohjelmassa Ramin konditoriassa jatkoon. Kaksi näyttöä on suoritettu ja näyttötehtävänä olin valinnut Ramin vakiovalikoimasta olevat hyydykekakut: vadelma ja mango-mandariini.
Tässä muutama valokuva näytön tilaisuudesta:


 
Entäs ohje? Ainuut ohje, jonka voin antaa on se, että "käy siellä,  maista itse ja nautiskele". Ja niin, älä unohda maistaa myös sitruunamarenkijuustokakkua, puolukkapommia ja savuhanhen tuulihattuja. Ne maistuivat Hansille ja Jennille.






5.3.2014

Voitto kotiin, superfoodin muodossa!

Viime viikolla postimies ripotteli postilaatikkoon arvontavoittoni ihanassa Pullantuoksuinen koti-blogissa. Suuret kiitokset Miialle ihanasta palkinnosta ja erikoiset kiitokset 10v pojalle, jonka käsi toi minulle onnea.

Palkintona sain reilun kokoisem (200g) pakkauksen spirulina-jauhetta ja ihania teemaistiaisia:


Pullantuoksuinen koti-blogissa kaikkien herkkujen lisäksi, Miia touhuu myös superfoodin kanssa. Blogissa löytyy ohjeita ja vinkkejä, kaikille jotain. Käykää ihmeessä katsomassa! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...