Omenainen tosca

7.12.2014


Äidin hautajaisiin leivoin kaiken itse. Se oli pienin asia minkä vielä olisin voinut tehdä. Leivoin kaikenlaista, myöskin äidin lemppareita baklava-leivoksia, jotka onnistuivat paremmin kuin koskaan ennen. Harmi, ettei äiti päässyt maistamaan.

Baklava-leivos


Baklava-leivos

Toinen superonnistunut leivos oli toscapiirakka. Sen ohjeen olen löytänyt Leivontafoorumin kautta. Nimittäin, marraskuun haaste oli Leipomus, jonka ajattelin testata! ("...Valitse siis haasteketjuista 2012-2013 jokin mieltäsi lämmittänyt makea leipomus ja tee siitä toisinto muuttamatta itse reseptiä...") ja vaikka ei huvittanut osallistua, satunnaisesti selailin minkälaisia leipomuksia oli tehty ennen ja kun löysin tämän toscan, tiesin että leivon sen hautajaisiin. Se vaikutti niin hyvälle ja sopivalle, sekä tilaisuuteen, että kuljetettavaksi n. 400km.


Reseptin alkuperä on Unelmaa leipomassa-blogista, ja sillä Hanna voitti Tammikuu 2013: tarkan euron budjetti!-haasteen:

Hannan kirjoitus: 
"Toscapiirakka

Halusin piristää toscakakkakkua vai onko tämä nyt enemmän piirakkamainen, jollain ja päätin valita omenan. Rahat eivät enää riittäneet kermaan, maitoon ym. niinpä päätin puristaa omenasta mehua kourrutetta varten. :)

Pohja:
200g leivontamargariinia
3munaa
1,5dl sokeria
2 omenaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Kuorrute:
100g mantelilastuja
1,5dl sokeria
2rkl omanmehua
150g leivontamargariinia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sulata voi ja lisää joukkoon, Raasta omenat ja purista omenoista 2rkl mehua kuorrutetta varten. Lisää omenaraaste myös taikinaan ja sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja sihtaa lopuksi joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175astessa n. 10-15min. 

Valmista kuorrute. Lisää kaikki kattilaan ja kuumenna, älä kuitenkaan anna kiehua! Lisää melkein kypsän pohjan päälle kuorrute ja laita vielä uuniin n. 15minuutiksi kunnes siinä on kaunis kullanruskea väri. Anna jäähtyä ja sihtaa halutessasi tomusokeria."


Minä tein kaksi toscaa ja saamani palautteet olivat parhaita ikinä. Näin sen pitäisikin mennä, kun leivot äidillesi viimeisen kerran.

  • Toscapiirakka näytti siltä, että se oli paistunut juuri täydellisesti. Kuvan perusteella piirakka näyttää mehevältä ja kostealta, kuten Toscan pitääkin.
  • Toscapiirakka: Mehevän ja herkullisen näköinen! Vastaa täysin esikuvaansa :)
  • Toscapiirakka: Kuten edellinen, täydellinen toisinto.
  • Toscapiirakka: Heh, no tämähän on aivan täydellinen toisinto esikuvastaan! Oikein mehevän ja maukkaan näköinen toscapiirakka, nams!


EDIT 12. 12. 2014

Sain palkinnoksi Silikomart-merkkinen 3D-joulukuusi suklaamuoti. Palkinnosta enemmän tässä.

Suklainen joulukuusi

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.