Tres leches / Kolmen maidon kakku

19.2.2014



Helmikuun ruokahaasteen aihe on Mexico, jonka emännöi grillataan ja chillataan- blogi. Mexicon  ruoka on lähellä sydäntäni, jos puhutaan syömisestä.  Taas jos on ruoanlaitosta kyse, on pakko myöntää, etten ole mikään ekspertti. Jos satunnaisesti jotain onnistuu, hyvä on! Yleensä onnistuu miehellä, hän osaa ottaa rennosti.  Minä taas yritän liikaa ja yleensä epäonnistun.
Siksi lähdin haasteeseen jälkkärin kanssa, joka on jo testattu,  ohje toimii ja maku on erinomainen.  Suosittelen lämpimästi, varsinkin kesällä kun tuoreet marjat ovat parhaimmillaan, mutta pakastemarjat kelpaavat myös.

Tähän ihanuuteen tarvitset:
5 kananmunaa
90 g sokeria
70 g ruokosokeria
180 g vehnäjauhoja
50 g maissijauhoja (jos mahdollista saada, niin valkoinen maissijauho olisi paras vaihtoehto.  Minä ostin sen etnokaupasta. Keltainen myös käy, tai voi myös korvata vehnäjauhoilla)
1 ½ leivinjauhetta
yhden vaniljatangon siemenet
100 g voita (alkuperäisessä ohjeessa käytetään suolatonta voita ja 1/4 tl suolaa ja minä käytin vaan tavallista  voita)
125 ml täysmaitoa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatangon siemenet ja huoneenlämpöinen voi ja vatkaa hieman vielä. Lisää maito, jauhot ja leivinjauhe ja sekoittaa varovasti. Kaada voideltuun vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia. Kun kokeilet puutikulla, sen pitäisi olla ihan kuiva.



Kakun paistoaikana tee kastike:
1 purkki kondensoitua maitoa      
1 purkki evaporoitua maitoa
125 ml kermaa
1-2  rkl tummaa rommia





Sekoita kaikki keskenään. Siinä on sitä kolmea maitoa, josta tuli kakun nimi.








Kumoa vastapaistettu pohja nurin päin syvään vatiin,  pistele puutikulla ja kaada päälle kastiketta.  Yritin ottaa kuvan , silloin kun olen varovasti kaatanut kastiketta reunoille,  mutta siitä ei ole tullut mitään,  niin otin kameran pois hetkeksi.





                                                                  Lopulta näytti tällaiselta: →

   







← mutta älä säikähdä,  sillä tunnin päästä se näyttää jo tällaiselta: →









Jäähdytä kunnolla jääkaapissa.        
Vatkaa 3-4 dl kermaa ja levitä päälle.







Koristele marjoilla.  Jos käytät pakastemarjoja,  voit keittää paksumman kiisselin tai hyytelön ja laittaa päälle. Minä keitin 2 dl vettä ja ½ dl hyytelösokeria ja sekoitin siihen 2-3 dl mustikoita.





Ja sitten ei muuta kuin upottaa lusikan.



Bosanski:

Kolac sa tri vrste mlijeka

Ovaj kolač je meksičkog porijekla i služi se na svečanostima u Latinskoj Americi. Veoma je sočan i osvježavajući. Sigurno će vam se svidjeti.

Kora:
5 jaja
90 g šećera
70 g smeđeg šećera
180 g brašna
50 g bijelog kukuruznog brašna (može i žuto kukuruzno brašno, ali bijelo je bolje za ovaj kolač)
11/2 kašičica praška za pecivo
sjeme jedne šipke vanilije
100 g putra (ako koristite neslani putar, dodajte 1/4 kafene kašičice soli)
125 ml punomasnog mlijeka
Umutiti pjenasto jaja i šećer. Dodati sjeme vanilije i razmekšani putar i još malo mutiti. Dodati mlijeko, brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo, te izmiješati pažljivo. Izliti u pomašćenu tepsiju (ja sam koristila kalup za tortu promjera 26cm) i peći na 180 stepeni oko 35 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je kolač pečen.

Dok se kolač peče pripremite zaljev. Izmiješajte u posudi:

1 konzervu kondenzovanog mlijeka 
1 konzervu evaporisanog mlijeka
125 ml slatkog vrhnja
1-2 kašike ruma (nije obavezno)

Pečen kolač prevrnite naopako u dublju posudu ili tepsiju, izbockajte čačkalicom i zalijte pripremljenom smjesom od 3 vrste mlijeka. Kolač će "plivati" u mlijeku, ali neka vas to ne brine. Za pola sata do sat upiće svu tekućinu. Fotografije sa postupkom imate ovdje!
Kad se kolač dobro rashladi u frižideru, umutite 3-4 dl slatkog vrhnja i premažite preko kolača. Ukrasite svježim bobičastim voćem ili skuhajte žele:
Prokuhajte 2 dl vode, umiješajte 1/2 dl želirnog šećera i 2-3 dl bobičastog voća (ja sam koristila borovnice), te prelijte preko šlaga.

8 kommenttia

  1. Tres Leches -kakku on minulle niin tuttu ,ajasta jolloin asuin Etelä-Amerikassa.Se on suosittua vähän joka puolella siellä,myös Venezuelassa missä asuin,ja melkein joka juhlassa tarjottiin tuota.

    VastaaPoista
  2. Kelpasi minullekin juhlakakkuna, niin hyvää se on. Onko sinun blogkssasi jotain ohjetta valkoiselle maissijauholle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ON mutta ei tavalliselle maissijauholle vaan esikypsytetylle,jota ainakin saa Helsingissä,aasialaiseta kaupasta.

      Poista
    2. Nyt olen ihan pihalla :-) Mikä on esikypsetety maissijauho? Laitaisitko linkki ohjeeseen ♡

      Poista
  3. Näyttää ja kuulostaa tosi ihanalle!:)

    VastaaPoista
  4. Sinun on pakko kokeilla tätä, Katja. Se on aivan ihana.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä että mielelläni tulisin upottamaan omankin lusikan tuohon kakkuun! :D Evaporoidusta maidosta en ole ennen kuullutkaan, täytyypä googlaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on semmonen mistä on poistettu vesi. Löytyy etnokaupoista. Kannattaa etsiä, kakku on vaivasta arvoinen :-)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.