28.11.2013

Pinkki jouluarvonta



Sokerivaltakunnassa ei vietetä joulua.
Sokerivaltakunnassa on omat juhlapyhät.
Mutta Sokerivaltakunta kunnioittaa kaikkia ja ottaa huomioon kaikki.
Sokerivaltakunta tietää, että enemmän kuin 90% lukijoista viettää joulua, ja vaikka ei ole perehtynyt joulutunnelmaan ja jouluväreihin, Sokerivaltkunta haluaa muistaa lukijota jouluna. Ei ole, valitettavasti, mahdollista antaa lahjaa kaikille, mutta arvotaan kaikkien osallistujen kesken neljä samanlaista pientä pinkkipakettia, jotka sisältävät:

-Iiittalan Aino Aalto piparmuotin

-pinkki kakkupaperipaketin

-pinkin väriset Marimekko-lautasliinat




ja osallistua voit seuraavasti:

1 arpa jos liityt lukijaksi tai olet jo lukija
1 arpa jos tykkäät Sokerivaltakunta Facebookissa
1 arpa jos jaat linkin tästä arvonnasta joko blogissasi tai Facebookissa (molemmista linkeistä => 2arpaa)
1 arpa kommentoimalla tätä postausta, jossa jätät jonkulaisen puumerkin, että paketti löytäisi tien sinulle, jos onni suosii sinua. Muista kertoa monella arvalla osallistut.
Osallistumisaikaa 8.12. asti.

Onnea teille kaikille ja hyvää joulun odotusta!

P:S. Jos jollekin arpa suosii kahdesti, arvotaan uudelleen, kun paketit ovat samanlaisia ;)


25.11.2013

Mistä violetti joulu on tehty? Laventelista, kookoksesta, maapähkinästa ja glukoosisiirapista...









Ihastuin, kun sain kutsun Dansukkerilta osallistumaan blogihaasteeseen, jossa 20 bloggaajaa kisaavat Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan tittelistä. Haasteen ensimmäinen teema on "Ihania joulumakeisia Dansukker Glukoosisiirapilla".


Päässäni alkoi kehittyä monenlaisia ideoita, paljon enemmänkin kuin mitä ehdin toteuttaa. Onnistuin
käyttämään loppuun kesällä ostetun pullon Glukoosisiirappia ja jatkoin työtä Dansukkerilta sponsoroidun pullon kanssa. Touhua on riittänyt, makeiset ovat tehty ja niitä on myös maistettu. Vein maistiaisia työpaikalle työkavereille arvioitaksi. Palautteet olivat pääsäännöllisesti hyviä, mutta niistä sitten jokaisesta erikseen, makeisia on useita... Ja minun työkaverit olivat taas kerran uskomattomia ja uskalsivat taas kerran maistaa minun tekeleitä. Suuret kiitokset, olette ihania!!



Ensimmäiseksi työpaikan raadin voittaja, vanha resepti kotimaasta, joka on nyt haasteen takia muunnettu ja kehitetty uudelleen. Alkuperäisessä reseptissä tehdyt pallot ovat erittäin hyvän makuisia ja suosittua herkkua, mutta vähän kuivia ja kovia. Yritin monesti "pehmentää" niitä lisäämällä voita, mutta se ei oikein onnistunut. Tämä haaste antoi idean kokeilla lisätä glukoosisiirappia ja se oli juuri se mitä tästä ohjeesta puuttui. Ja hyvällä tuurilla kokeiltu määräkin oli juuri sopiva.


KOOKOSLUMIPALLOT                                                                    

                                                                                           
taikina:
2 dl vettä
350 g Dansukkerin sokeria
1 dl Dansukkerin Glukoosisiirappia
250 g voita
400 g rasvatonta maitojauhetta
400 g kookosta
Keitä vesi ja sokeri ja lisää Glukoosisiirappi ja voi. Kun voi on sulannut, lisää maitojauhe ja kookos ja sekoita hyvin. Jäähdytä jääkaapissa.

keskustaan:
125 g valkosuklaata
2 rkl Dansukkerin Glukoosisiirappia
Sulata suklaa ja lisää Glukoosisiirappi. Sekoita hyvin ja jäähdytä jääkaapissa. Tee massasta pieniä palloja.
Ota kookostaikina ja tee isompia palloja ja laita jokaisen pallon sisälle yksi valkosuklaapallo.

päälle:
100 g kookosta
Pyöritä valmis kookospallo kookoksessa ja kuivata huoneilmassa 3-4 päivää.




Seuraavaksi raadin toiseksi tullut violetit karkit ja tikkarit. Näistä halusin yhdistellä uudet maailmasta tulevat jälkiruokamaut (onneksi minulla on luomu laventeliöljy, ystävän oma tekemä Kroatian Hvar-saaresta) ja uudet jouluvärit, siis laventeli ja violetti. Mahtava lopputulos! Kaikki tykkäsivät ja melkein kaikki olivat sitä mieltä, etteivät ikinä olisi ostaneet laventelin makuisia makeisia, ennen maistiaisia. Maistiaisien jälkeen mielipide muuttui ja jos laventelimakeisia tulisi kauppoihin, kaikki ostaisivat. Pitäsikö aloittaa tuotantoa???




LAVENTELIKARKIT JA -TIKKARIT
                                                                                                 
3 dl Dansukkerin tomusokeria
7 tl rasvatonta maitojauhetta
1/4 tl suolaa
1,2 dl Dansukkerin sokeria
0,8 dl Dansukkerin Glukoosisiirappia
2,5 rkl vettä
2 rkl suolatonta voita
pari tippaa laventeliöljyä
elintarvikeväriä


Siivilöi maitojauhe, tomusokeri ja suola.
Keitä sokeri, siirappi ja vesi 4 minuuttia suljetussa kattilassa. Lisää voi ja keitä siihen asti, kunnes lämpötila nousee 110:een asteeseen. Ota pois liedeltä, lisää laventeliöljy ja kuivaa seos. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jähtyä noin 15 minuuttia. Sitten jaa massa kolmeen osaan, värjää ja muotoile maun mukaan. Perinteiset jouluihmiset voisivat korvaa laventeliöljyn piparminttuöljyllä, värjätä puolet seoksesta punaiseksi ja tehdä joulukeppejä. Massan saa muotoiltua helposti ja karkin teko voisi olla hauskaa joulupuuhaa pienten kanssa.






Raadin kolmanneksi sijoittuivat maapähkinätoffeet. Palautteen mukaan ne olivat ihanan pehmeät, suussa sulavat, eivät tartu hampaisiin ja suolan ja maapähkinävoin takia ne arvioitiin hyväksi välipalakarkiksi, vaikka hikiretkellä (antavat energia ja suolaa). Elikkä nämä eivät jäänet vimeiseksi sen takia, että olivat huonoja, vaan sen takia, kun nuo edelliset olivat mahtavan hyviä.



MAAPÄHKINÄTOFFEET
                                                                                       
2,5 dl maapähkinävoita                                                                          
1 rkl vanilja-aromia
1/4 tl suolaa
2,5 dl Dansukkerin sokeria
0,8 dl Dansukkerin Glukoosisiirappia
1,2 dl vettä
suolapähkinoitä

Keitä seosta miedolla lämmöllä noin tunti, välillä sekoittaen. Testaa koostumus laittamalla pieni pisara seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Kun massasta voit pyörittää pienen pallon, toffee on valmis. Levitä seosta paperilla vuoratulle astialle ja jäähdytä jääkaapissa. Leikkaa pieniksi paloiksi, koristele suolapähkinällä ja kääri paperiin.




Ja vielä työkavereille lahjaksi, Martha Stewartin ohjeella tehdyt tikkarit, maustettu superfoodilla:



SUPERFOODITIKKARIT

5 dl Dansukkerin sokeria
1,5 dl Dansukkerin Glukoosisiirappia
0,6 dl vettä
1-2 tl hamppusiemeniä
1 tl karpalojauhetta
1 rkl gojimarjaa

Keitä vesi, sokeri ja siirappi siihen asti, kunnes lampötilä on 154 astetta. Laita kattila toiseen kattilaan, jossa on jääkylmää vettä, jotta voisit pysähtää keittämisprosessin välittömästi. Kaada seosta leivinpaperin päälle, tekemällä tikkarimuotteja vapaalla kädellä. Laita tikku ja koristele tikkarit.






Yhteystyössä Dansukkerin kanssa.

19.11.2013

Bosnian pata II

Marraskuun ruokahaaste: pataruoka, emmänöi blogi Grillataan ja chillataan. Hieno aihe haasteeseen! Bosniassa tehdään usein pataruokia, niin kuin tässä blogissakin (kanapata, häränhännänpata...) ja Bosnian pata on meidän ruokien kuningas. Tässä on hieman erillainen tapa tehdä Bosnian pataa, ilman kaalia, mutta monien muiden kasviksien kanssa.
Esittelen sen tällä kertaa valokuvareseptillä :)



Hyvän padan lisäksi tarvitset:

500 g luista lampaanlihaa (parhaiten käyvät niska-tai selkäpalat) 
500 g luista naudanlihaa (parhaiten käyvät kylki- tai rintapalat)
2 sipulia
1 kourallinen kuivattua munakoisoa (en tiedä onko saatavana kuivattuna, itse kuivatan aina pienet määrät kerralla ja käytän joskus mausteena, maku on ihan erillainen kuin tuoreen munakoison maku)
1 kourallinen kuivattua mustatorvisienejä
1 kourallinen kuivattua okraa tai 100 g pakastettua okraa (saatavana etnokaupoista)
3 paprikaa
2-3 porkkanaa
1 pala palsternakkaa
5-6 perunaa
1 pieni pussi sekavihanneksia (pakaste)
1-2 tl suolaa tai 3-4 tl Vegetaa
1 tl mustapippuria
2-3 tl punapaprikanjauhetta
1 tl tomaattipyrettä
2-3 rl öljyä
2-3dl vettä


Laita liha padan pohjalle.


Laita sipulit lihan päälle...


...sitten paprikat...


...sitten kuivatut munakoisot ja sienet...


...sitten pakastevihannekset ja okra...


...sitten porkkanat ja palsternakka...


... ja päällimmäiseksi perunat, mausteet ja vesi.


Sulje pata tiiviiksi ja laita uuniin (150 asteeseen, noin 4 tuntia).


Sitten avaa pata...


...ihastu ensin tuoksuun...


...sitten näköön...


 ... ja vihdoinkin makuun!!!!!


Ja muistakaa äänestää, kun haasteäänestys alkaa...

15.11.2013

Joulupukkipitko




Leivontafoorumin lokakuun haaste oli "leivo vientituote!". Mielestäni Joulupukki on vientituotteemme parhaimmistoa, siksi leivoin yhden. Ja se sijoittui sijalle 3:

JOULUPUKKIPITKO

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl juoksevaa margariinia
7-8 dl vehnäjauhoja
2 hässelpähkinää (tai rusinaa, joulupukin silmiksi)

voiteluun:
1 kananmuna
punainen elintarvikeväri

Sekoita ainekset taikinaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan (toinen vähän isompaan). Kauli isompi osa taikinasta Joulupukin pään muotoiseksi. Toisesta osasta tee 2 pientä palloa (nenä ja tupsu) ja lakin reuna ja kauli parta ja viikset. Leikkaa saksilla partaan ja viiksiin ns. suikaleita ja kierrä suikaleet. Voitele kananmunalla. Lisää kananmunaan punainen elintarvikeväri ja voitele lakki ja nenä. Paista 225:ssa asteessa 20 minuuttia.







Eilen saapuii Valiolta ihana palkinto, joka sisältää leivontakirjan, ihana pellavasta tehty keittiöpyyhe, lehmän muotoinen huopapannunalunen ja nykypäivinä harvinainen käsinkirjoitettu onnittelukortti. Suuret kiitokset Valiolle tästä ihanasta palkinnosta!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...